FTN dobija virtualnu laboratoriju za obnovljive izvore energije

Laboratorija "Virtualna laboratorija za obnovljive izvore energije – REVLAB" biće otvorena u utorak, 31. marta u na Fakultetu tehničkih nauka.
Laboratorija "Virtualna laboratorija za obnovljive izvore energije – REVLAB" biće otvorena u utorak, 31. marta u na Fakultetu tehničkih nauka.

U okviru projekta je razvijena laboratorija zasnovana na hardverskim i softverskim rešenjima u oblasti obnovljivih izvora električne energije, koja omogućuje korisnicima da savladaju osnovne i napredne tehnologije električnog podsistema vetro i solarnih elektrana. Razvijen je veb portal koji omogućava udaljeni pristup laboratoriji i izvođenje eksperimenta. Razvijene su aplikacije za unapređenje energetske efikasnosti solarnih i vetroenergetskih sistema.

Kroz projekat, Fakultet tehničkih nauka i Fakultet za prirodne nauke i informatiku Univerziteta u Segedinu uspostavili su prekograničnu saradnju u oblasti obnovljivih izvora električne energije. Ključni cilj projekta je razvoj infrastruk­turnih kapaciteta za istraživanje i prenos znanja u oblasti obnovljive energije.

REVLAB je jedinstvena laboratorija zasnovana na vrhunskom hardveru i softveru koji će po prvi put omogućiti pristup la­boratoriji sa udaljenih lokacija, tešnju i efikasniju saradnju, bezbedno izvođenje eksperimenata i razvoj rešenja koja najbolje odgovaraju potrebama regiona.

Početak programa je u 10 časova.

  • 26.03.2015 19:16
    Ajde, ajde
    Drzimo palceve da proradi (i radi) kako treba!
    Nek je sa srecom!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti

FOTO: Ovako će izgledati crkva kod Štranda

To što ni regulacioni plan nije usvojen, ni zemljište prodato Srpskoj pravoslavnoj crkvi ne sprečava krugove bliske Eparhiji bačkoj da dele fotografije projekta crkve kod okretnice Štranda.