Išarali Tvrđavu zbog nečijeg rođendana

Petrovaradinska tvrđava se skoro svakodnevno nalazi na meti huligana koji ne biraju sredstva da oštete ovaj biser svetske baštine.
Petrovaradinska tvrđava se skoro svakodnevno nalazi na meti huligana koji ne biraju sredstva da oštete ovaj biser svetske baštine.

Mnogi ovo rade sa jasnom zlom namerom tako što skidaju cigle sa bedema, pišu grafite, bacaju smeće i uništavaju zelene površine, jednostavno, trude se da naprave što veću štetu.

S druge strane, ima i onih koji iz pogrešnih ubeđenja prave štetu misleći da čine nešto lepo za nekoga. Tako je izvesna "Kika" protekle noći uzela crvenu farbu u ruke i ispisala rođendansku čestitku izvesnom "Mići" ispod bedema sa osmatračnicom na Gornjem platou, a uz poruku je ostavljen današnji datum.

Petrovaradinska tvrđava je spomenik koji je zakonom zaštićen i na njoj je zabranjeno pisanje grafita. Šaranje po bedemima nije samo prekršaj već i ozbiljna materijalna šteta pošto se prilikom uklanjanja grafita oštećuju cigle koje su tu već stotinama godina. (Žarko Bogosavljević)

  • MonteDushano

    15.05.2015 12:40
    Pa zašto onda ne čuvate Tvrđavu?!?!?
  • Marko

    14.05.2015 20:43
    velikim znalcima i cuvarima kulturne bastine
    Draga uvazena gospodo, kriticari i cuvari nase drage tvrdjave. Grafiti na zidinama tvrdjave nikako nisu u redu, ali bi trebali da znate da je to jedna sitnica u odnosu na to kolika ostecenja je tvrdjava pretrpela zbog automobila i autobusa, EXITa i neodrzavanja te iste tvrdjave...
    A kako mogu da primetim to vam deluje sasvim ok, dok grafiti, i natpisi na zidovima koji se najlakse saniraju, izgleda pretstavljaju najveci problem...
  • -

    13.05.2015 19:48
    -
    Kika, sram te bilo!
    13. maj 2015

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti