Poreska podseća da platite ratu poreza, a rešenja još nema

Petak, 15. maj je rok za drugu ratu poreza na imovinu za ovu godinu, podsećaju iz Gradske poreske uprave, iako Novosađani još nisu dobili rešenja za porez.
Petak, 15. maj je rok za drugu ratu poreza na imovinu za ovu godinu, podsećaju iz Gradske poreske uprave, iako Novosađani još nisu dobili rešenja za porez.

Poreska navodi da će se u slučaju neplaćanja ili kašnjenja prilikom uplate biti obračunata zatezna kamata. "Poreski obveznici treba da drugu akontaciju uplate u iznosu zadnje rate po rešenju o porezu na imovinu za 2014. godinu", navodi se u saopštenju Poreske.

Za sve potrebne informacije obveznici se mogu obratiti Gradskoj poreskoj upravi, Trg Slobode 1, šalteri 6, 7, 8 i 13, koja prima stranke radnim danom od 8 do 14 časova.

Podsetimo, Gradska poreska uprava je ranije najavila da bi Novosađani rešenja za porez imovinu za 2015. trebalo da dobiju u junu.

Visina poreza biće definisana u skladu sa promenama odluke o gradskim zonama koje je Skupština grada usvojila u oktobru 2014. i za značajan deo obveznika biće niža nego lane. Zahvaljujući toj odluci značajan deo vlasnika stanova i kuća, pre svega u Petrovaradinu, Sremskoj Kamenici i drugim prigradskim naseljima je, iz skupljih, prebačen u jeftinije poreske zone, pa će i i ukupan iznos poreza na imovinu biti manji.

U Novom Sadu ima 137.000 obveznika i oni do kraja maja moraju da izmire poslednju četvrtinu poreza na imovinu za 2014, a dužnicima preti i kazna od 50.000 dinara po neplaćenom kvartalu.

Kako je 021 ranije pisao, Skupština grada je donela rešenje da se promeni deo odluke o određivanju zona za naplatu poreza za imovinu za 2015. godinu. Odlukom su Petrovradin i Sremska Kamenica iz zone II prebačeni u zonu III, a pojedina prigradska naselja iz zone III u zonu IV. Takođe, delovi Telepa su iz zone III prešli u zonu II. Ove izmene su donete na osnovu žalbi građana i novih procena u poreskoj upravi. Rezultat svega toga je manji porez za građane u ovim delovima Novog Sada.

  • makijaveli

    14.05.2015 19:41
    dodatak
    Ima dosta dobrih komentara u vezi ovog problema. Treba dodati jos, da u nekim zemljama je porez samo na stambeni prostor u kome se ne zivi, jer je nemoralno oporezivati ono u cemu zivi porodica. Poseban primer je Hrvatska, u kojoj uopste nema ovog poreza, a jos uvek diskutuju o moralnosti donosenju istog. Za to vreme, mi ovde, slavimo vec preko 20 godina kako imomo taj harac, koji se neprekidno uvecava, i onda kada cene nekretnina padaju.To se posebno vidi za vreme ove vlasti sa SNS na celu.
  • okupacija u 26 godina

    14.05.2015 18:02
    manji porez za st..u koja glasa za smradkale
  • ww

    14.05.2015 16:55
    evo sve nesto trcim pa se saplicem !

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti