Matijević: Ispada da koljemo svinje plave krvi

Industrija mesa "Matijević" obratila se javnim pismom pokrajinskom sekretaru za vodoprivredu Branislavu Bogaroškom zbog prijave koja je protiv njih podneta za privredni prestup.
Industrija mesa "Matijević" obratila se javnim pismom pokrajinskom sekretaru za vodoprivredu Branislavu Bogaroškom zbog prijave koja je protiv njih podneta za privredni prestup.

 

Povod za pismo je jučerašnja vest koju je objavio 021 da se u Dunav, na mestu na kojem se u više navrata izlivala crvena tečnost, u petak pojavila i tečnost plave boje.

U ovom preduzeću smatraju da je bilo propusta u radu pokrajinske administracije, te da je Bogoroški nesmotrenom izjavom i nepromišljenim postupkom doveo u sumnju poslovanje i kredibilitet kompanije. "Kao ozbiljna firma koja uspešno posluje preko 20 godina, to ne možemo da dozvolimo", navode iz Matijevića.

"Pošto već više od dva meseca kruže informacije da se u Dunav ispušta krv, primorani smo da Vam putem otvorenog pisma skrenemo pažnju na propuste. Naime, na teren ste poslali inspektore, koji su se i ovaj put poneli kao da je privreda u njihovoj službi, a ne oni u službi privrede. U krug firme su ušli sa predubeđenjem kao da smo mi krivi, i nikakva istina nije mogla da promeni unapred formirano subjektivno mišljenje. Protiv mesnih industrija koje nemaju prečistač otpadnih voda podneli ste zahtev za prekršajni postupak, a protiv nas koji jedini imamo prečistač prijavu za privredni prestup, jer se uvek na najveće i najbolje udaralo sa najvećim oružjem, a zašto?

Zbog toga što želite da opravdate Vaš tanani učinak na političkoj sceni sa mesta za koje ni sami ne znate kako ste došli? Kao što znate, juče se u Dunav izlila tečnost plave boje, pa želimo da Vas pitamo da li ćete sada da sugerišete da možda koljemo kraljevske svinje plave krvi?", navode iz ove kompanije.

Podsetimo, sinoć je iz kanalizacionog ispusta na Beogradskom keju ponovo ispuštena tečnost u Dunav, ali ovaj put tamno plave boje. Tri dana pre toga iz ispusta je ponovo tekla crvena tečnost, što je bio treći put u poslednjih mesec i po dana. U međuvremenu, protiv mesne industrije "Matijević" podneta je prijava za privredni prestup, a protiv "Neoplante" i firme "Trifunović" prekršajne prijave, ali još uvek se ne zna da li su ove firme odgovorne za ispuštanje krvi u Dunav.

  • 16.09.2015 19:57
    Jao jao
    Radim kao inspektor za jednu vodeću farmaceutsku kompaniju u Švajcarskoj. Da neko nama da ovakav odgovor, ili da mi pošaljemo ovakav odgovor firmama koje vrše inspekciju naših postrojenja, padale bi glave, seča knezova. Ovaj odgovor je katastrofalan po mnogo čemu, i krajnje neprofesionalan. Pitanje je kakav se produkt krije iza ljudi koji ne razumeju svrhu i pojam inspekcija, koji se u jednom službenom saopštenju služe sarkazmom, dramom, okrivljavanjem drugih oko sebe, i negacijom lične odgovornosti pre zvanične objave rezultata inspekcije.
  • Toni Montano

    07.09.2015 05:22
    nikad vise
    Posto su Matijevic, trifunovic i Neoplanta neodgovorni prema Dunavu kao zajednockom prirodnom resursu i zaradjuju milione dok nam prirodu unistavaju, odlucio sam da vise NE KUPUJEM preradjevine ove tri mesne industrije.
    Pozivam i sve gradjane da postupe isto.
    Bojkot.
  • dragan

    06.09.2015 19:15
    gradski izbori
    Izbore u Novom Sadu dobija onaj koji ce dati otkaz
    svim inspektorima.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti