Počeo prvi filmski festival na Novom naselju

Filmski festival "21 114 Kadrova" na Novom Naselju otvoren je tribinom "Rađanje jednog festivala" u školi "dr Milan Petrović".
Filmski festival "21 114 Kadrova" na Novom Naselju otvoren je tribinom "Rađanje jednog festivala" u školi "dr Milan Petrović".

Ognjen Tomašević iz Novog kulturnog Naselja rekao je da se ideja za festival rodila spontano, nakon što su organizovali pozorišni festival "Aplauz fest". "Onda smo shvatili da kada smo mogli da napravimo pozorišni festival, zašto ne bismo i filmski", kazao je on. Na tribini su učestvovali i Nina Latinović iz "Filmski front festival", Milesa Milinković iz festivala "Uhvati sa mnom ovaj dan/uhvati film", Marko Jozić iz Novog kulturnog Naselja, kao i režiser Miloš Pušić.

Milesa Milinković je konstatovala da vlast uopšte ne prepoznaje filmske festivale, sa čim se složio i Miloš Pušić, dodajući da je čudno što se novac za nove filmove ne izdvaja, a festivali ipak postoje. "Super je što Novo naselje ima festival, a nema bioskop, ali je loše što grad koji sebe naziva gradom kulture ne podržava art filmove", poručio je režiser.

Govornici su naveli da su festivali veoma bitni, jer ljudi stiču naviku da gledaju filmove, što je zajednički jezik za sve.

Filmski program festivala je otvoren projekcijom pet kratkometražnih filmova sa festivala "Uhvati sa mnom ovaj dan/ uhvati film", a što se tiče ostatka programa, iz Novog kulturnog Naselja su poručili da su se trudili da filmovi budu novi, aktuelni i raznovrsni.

Festival "21 114 kadrova" trajaće tri dana tokom kojih će biti organizovane tribine i projekcije filmova u školi "dr Milan Petrović" i na zelenoj površini, preko puta gerontološkog centra na Novom Naselju. Ovo je prvi filmski festival na Novom Naselju koji je nastao iz "Aplauz festa".

Novosađane poslednje nedelje septembra očekuje i festival "Dobro došli na Naselje", koji se organizuje drugu godinu za radom, a okupiće plesne trupe, muzičare, slikare itd. Iz Novog kulturnog Naselja su poručili da su prijave za festival otvorene i nalaze se na sajtu novokulturnonaselje.org
  • 12.09.2015 14:32
    Zaista lepo :)

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti