Novi Sad se kandiduje za Evropsku prestonicu kulture 16. oktobra

Novi Sad će podneti kandidaturu za Evropsku prestonicu 16. oktobra u Briselu, rečeno je na Međunarodnom skupu podrške u Gradskoj kući.

Novi Sad će podneti kandidaturu za Evropsku prestonicu 16. oktobra u Briselu, rečeno je na Međunarodnom skupu podrške u Gradskoj kući.

Gosti iz inostranstva bili su generalni koordinator Saveta dunavskih gradova i regija iz Ulma, Peter Langer, umetnički direktor Pečuj Evropska prestonica kulture (EPK) 2010, Marton Meheš i zamenik gradonačelnika Osijeka, Vladimir Ham. Njih su ugostili član Gradskog veća za kulturu Vanja Vučenović i programski direktor kandidature Novog Sada za EPK 2021. Momčilo Banjac.

Pred ovaj skup održan je sastanak sa gostima i predstavnicima gradova na kom se razgovaralo o kandidaturi Novog Sada za Evropsku predstavnicu. "Nakon sastanak smo ustanovili da smo kao Grad uradili zaista mnogo i najveći deo posla koji će presudno uticati na našu kandidaturu 2021. godine i u poređenju sa drugim gradovima i njihovim kapacitetima uvideli smo da ni u jednoj stvari ne zaostajemo za njima", rekao je Vanja Vučenović.

"Nadam se da će Novi Sad 2021. biti taj grad koji će uvesti Srbiju u Evropsku Uniju i to preko kulture", poručio je Banjac.

U okviru ovog događaja, predstavljen je i projekat arhitekte i akademika, Vojislava Devića "Fundamentalni i kreativni potencijali grada Novog Sada".

Vanja Vučenović je najavio da će u budućnosti biti pripremljeni programi koji će predstaviti kapacitete Novog Sada kao prestonicu kulture.

  • stasa

    14.09.2015 21:42
    o Boze dragi!
    Da li je iko od vas koji ovde trucate o tome kako ce biti lepo da NS postane grad kulture bio u Pecuju koji to i jeste? Da ste bili, shvatili bi da je sramota i pomisliti ,a kamoli kandidovati se. Onu lepotu i onu cistocu porediti sa ovim kontejner-smecarskim gradom.....zaista je zalosno. Kandidatura ce se podneti da bi se drustvo setkalo po gradovima i da bi se trosile pare iz buzeta. Jadni smo i prejadni.
  • Alapačica

    14.09.2015 19:11
    @Anonimus Ako vam se ne sviđa pomenuta pevačica, ima ljudi kojima se to dopada! Znate za onaj čuveni refren uvodne špice za muzičku emisiju "Zvezde granda"? Ima jedan refren koji kaže "Ko muziku ne voli, odmah neka se isključi"! O ukusima ne treba raspravljati! Svako ima pravo da sluša ono što voli! Novi Sad, pored koncerata, je bogata kulturnim znamenitostima, pozorištima i bioskopima. Budimo srećni što će grad Novi Sad postati prestonica kulture, jer grad to zaslužuje!
  • Pwrsona non grata

    14.09.2015 16:44
    Pihhh
    Bas je tada koncentracija brdsko planinskog zivlja u NS na visokom nivou :*

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti