Smena Parežanina zakazana za sledeću sredu

Aktuelni predsednik Sportskog saveza Vojvodine Darka Parežanin trebalo bi da bude smenjen naredne srede, 23. septembra.
Smena aktuelnog predsednika Sportskog saveza Vojvodine Darka Parežanina očekuje se naredne srede, 23. septembra, za kada je zakazana vanredna sednica Skupštine ove organizacije i izjašnjavanje o nepoverenju.

Sednicu je inicirao Nadzorni odbor Saveza, potvrdio Upravni odbor, a odobrio predsednik Skupštine Saveza.

Kako se navodi u zvaničnom dopisu predsednika Nadzornog odbora Jovice Tulaća, glavni razlog sazivanja Skupštine je "popravljanje odnosa sa glavnim finansijerom Saveza", Pokrajinskim sekretarijatom za sport, kao i rešavanje tužbe koju je sekretarijat podneo protiv Saveza zbog tvrdnji koje je Darko Parežanin izneo na nedavnoj konferenciji za novinare, koje možete da pročitate OVDE.

Kako za 021 kaže generalni sekretar Saveza Mladen Stojšin, niko iz Nadzornog odbora Sportskog saveza Vojvodine nije želeo da komentariše navedeno u zahtevu za sazivanje sednice vanredne skupštine dok se sednica ne održi.

Podsećamo da u Sportskom savezu Vojvodine vlada strah zbog prestanka finansiranja, do kojeg je došlo zbog radnog spora između predsednika Parežanina i Pokrajinske sekretarke za sport Marinike Tepić. Dok sekretarka tvrdi da se sa finansiranjem Saveza nije prestalo, Parežanin kaže da to nije slučaj i da su članovi Saveza pod navodnim pritiskom da ga smene kako bi se nastavilo finansiranje.

"U Savezu su to shvatili kao problem, te je moja potpredsednica, član Upravnog odbora, bez konsultacija sa mnom sazvala sednicu, sa tom jednom tačkom - moja smena. Nemaju oni šta da se ograđuju", naveo je Parežanin za 021 i dodao da se članovi očekuju da će novac početi da dolazi čim on bude sklonjen sa mesta predsednika.

Više o razvoju ove situacije, kao i ostale izjave pomenutih strana možete da pročitate OVDE. (Gorica Nikolin - gorica@021.rs)

  • Branislav

    16.09.2015 10:30
    PODRŠKA DARKU
    Stvarno sramota, da neko ko pravedno radi i postupa kao gospodin Darko ispašta upravo zbog toga što nije hteo da radi protivno svojoj dužnosti. Eto do čega smo došli da nepravedni ljudi utiču da oni vredni i pošteni ostaju bez posla i svog dinara.
  • Sofija

    16.09.2015 10:25
    Mislim da bi sekretar za sport pored ovakvih optužbi iz moralnih razloga treba da podnese ostavku!!
  • Zoki NS

    15.09.2015 13:47
    A nezakonitosti koje se dešavaju u procesu finasiranja sportskih organizacija i klubova? Sta cemo sa tim? Ko ce Sekretarki da da otkaz? Pajticu, nije ti ovo trebalo. Sa ovakvima u koaliciji neces ni cenzus preci.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti