Ponovo nema zainteresovanih za kupovinu Dnevnika

Nije uspeo ni drugi pokušaj prodaje Dnevnika jer nije bilo zainteresovanih kupaca, objavila je Agencija za privatizaciju Srbije.
Nije uspeo ni drugi pokušaj prodaje Dnevnika jer nije bilo zainteresovanih kupaca, objavila je Agencija za privatizaciju Srbije.

Podsetimo, Agencija za privatizaciju objavila je 14. avgusta novi poziv za prikupljanje ponuda za kupovinu medijske kuće Dnevnik a.d. po početnoj ceni od gotovo 3,7 miliona evra, što je pola procenjenje vrednosti te kompanije.

Na prodaju je ponuđeno 98,9 odsto akcija Dnevnika po ceni od 3.698.506 evra. Od toga je 48,6 odsto u vlasništvu AP Vojvodine, 48,4 odsto u vlasništvu države Srbije, a vlasnik 1,9 odsto akcija je Grad Novi Sad.

Prodaja Dnevnika po novom Zakonu o privatizaciji oglašena je prvi put 29. juna, zajedno sa još 37 medija u Srbiji gde država ima vlasnički udeo. Krajnji rok za privatizaciju medija u državnom vlasništvu je 31. oktobar 2015. godine, a ako do tada ne dobiju nove vlasnike biće privatizovani podelom akcija zaposlenima bez naknade.

Generalni direktor Dnevnika Svetozar Karanović potvrdio je da je uputio pismo direktoru Agencije za privatizaciju Ljubiši Šubari, a to će učiniti i resornim ministarstvima, da se pre isteka zakonskog roka za privatizaciju medija 31. oktobra razmotri mogućnost objavljivanja trećeg poziva za prodaju Dnevnik AD.

Karanović je rekao da bi bilo dobro sačuvati zdravo jezgro kuće, spasiti izdanja koja su rentabilna i 60 zaposlenih.

"Mi trenutno imamo 15.000 pretplatnika na 'Poljoprivrednik' i 'Dobro jutro' i ne bi bilo dobro da ih ostavimo bez tih časopisa, kao što bi bilo loše i da 40 stalno zaposlenih i 20 honoraraca ostavimo bez posla", rekao je Karanović.

  • Dnevnikov honorarac

    19.09.2015 11:36
    Koga je briga za zaposlene...
    Čovek se brine da zaposleni i honorarci ne ostanu bez posla?! Kad već nemaju platu, bar da im posao ostane. Milostiv neki čovek...
    Rad u "Dnevniku" je školski primer radne eksploatacije.
  • S.

    18.09.2015 15:47
    @Simko, koliko se secam iz nekog prethodnog clanka, kupovina ne ukljucuje vasnistvo nad samim novinama (ne znam kako).
  • simko

    18.09.2015 10:24
    Kako
    A ko ce da kupi novine koje kupuju samo penzioneri i JP. Niko nema n ikakav prihod. A sada se gleda samo prihod i mogucnost zarade. Lepo je sve to sto su stare novine i dugo postoje ali ako ensto ne ide ne ide. Nemoze svako da se finansira iz budzeta

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti