"Subota za parkić" ispred Muzeja savremene umetnosti

Akcija za očuvanje zelene površine kod Muzeja Vojvodine održaće se danas, 19. septembra, pod nazivom "Subota za parkić".
Akcija za očuvanje zelene površine kod Muzeja Vojvodine održaće se danas, 19. septembra, pod nazivom "Subota za parkić".

Tom prilikom će biti priređen program koji je pripremljen u saradnji sa Muzejom savremene umetnosti Vojvodine.

Za odrasle je predviđen mali bioskop na otvorenom u kojem će biti prikazan film "Goli" rediteljke Tihe Gudac. Projekcija je zakazana za 20.30 časova na platou ispred Muzeja savremene umetnosti.

Program za decu počinje od 17 časova, a podrazumeva edukativno-kreativnu radionicu "Šta će nama drvo?", na kojoj će deca uz igru razgovarati o parkovima i gradskim livadama.

Skupština grada je 25. juna usvojila predlog o izmeni plana generalne regulacija prema kojem se predviđa izgradnja javne garaže na zelenoj površini. Park u kome je planirana garaža čini staro jezgro grada i zaštićenu okolinu spomenika kulture Muzeja Vojvodine i Arhiva Vojvodine, a u njemu se nalazi i Muzej savremene umetnosti Vojvodine.

Prema nezvaničnim informacijama, na ovu odluku upućeno je preko 70 primedbi Gradskoj upravi za urbanizam, a Građanska inicijativa je sakupila preko 3.000 potpisa stanovnika Novog Sada koji se protive izgradnji javne garaže na zelenoj površini.

  • Miki

    19.09.2015 13:22
    konacno
    Lepa vest :)
  • Darko

    19.09.2015 11:24
    Bravo
    Hvala vam što ulažete energiju da sačuvate zelenilo za sve nas i buduće generacije!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti