"Ulice protiv fašizma" ove godine posvećene izbeglicama

Festival "Ulice protiv fašizma", jubilarni 15. po redu, održaće se u subotu 7. novembra i obuhvatiti brojna događanja, ali i aktivirati građane da se uključe u ovogodišnju temu.
Festival "Ulice protiv fašizma", jubilarni 15. po redu, održaće se u subotu 7. novembra i obuhvatiti brojna događanja, ali i aktivirati građane da se uključe u ovogodišnju temu.

Naime, Antifašistička akcija se, shodno talasu izbeglica koji mesecima pešače do Evrope, odlučila da festival posveti upravo ovoj ugroženoj grupi, pogođenoj nesrećnim okolnostima, te da se u toku trajanja festivala sakupi određena pomoć.

Kako za 021 kaže Jelena Mitrović iz AFA, prihod od prodaje ulaznica biće usmeren na pomoć izbeglicama, što je deo pomoći.

"Tokom dana će svi zainteresovani građani moći da donesu pomoć u vidu zimske obuće, odeće i ćebadi, a tu pomoć će moći da ostave od 12 do 20 časova, tj. do početka koncerta u Društvenom centru", kaže ona.

Dešavanja počinju u podne, kada će biti organizovano grafitiranje u Kineskoj četvrti, a nastaviće se tribinom "Egzodus XXI veka - uzroci i posledice izbegličke krize", sa domaćim i stranim učesnicima.

Više o tribini OVDE.

Ulaznice za koncert biće u prodaji na dan festivala, od 17 časova u Fabrici i to po ceni od 400 dinara, do 20 časova i 500 dinara nakon 20 časova. Za tada je najavljen koncert sa nastupima "Debelog precjednika" iz Osijeka, "Saša 21" iz Pule, sastavima "Madred" i "Lazarath" iz Novog Sada i "Fiskalni račun" iz Bečeja.

  • moler

    06.11.2015 19:56
    grafitiranje
    koliko ja znam, iscrtavanje grafita na javnim objektima je zbranjeno republickim zakonom, a ovi likovi iz afe ako ne znaju nesto pametnije da rade, neka prekrece zilion grafita po gradu. Mrzitelj grafita i ostalih unistivaca naseg grada.jbte se svi na gomilu.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti