Zimska služba "Puta" spremna za sneg

Zimska služba JKP "Put" potpuno je spremna za ovu zimsku sezonu, koja će zvanično početi u nedelju, 15. novembra.
Zimska služba JKP "Put" potpuno je spremna za ovu zimsku sezonu, koja će zvanično početi u nedelju, 15. novembra.

Gradska uprava za saobraćaj i puteve usvojila je Program rada Zimske službe, na osnovu predloga plana JKP "Put" za održavanje puteva u zimskim uslovima. Kao i prethodnih sezona i ove sezone su se izmenile i dopunile maršute kretanja vozila. Jedan od razloga je npr. izgradnja Bulevara Evrope ili promena kategorije ulice, tj. puta iz nižeg u više kategorije prioriteta (npr. Velebitska ulica na Klisi zbog škole).

Služba "Puta" je servisirala, remontovala, i obavila probe, kako bi sva mehanizacija i pripadajuća oprema bile na raspolaganju Zimskoj službi, a montaža opreme će se vršiti po potrebi. "Put" je nabavio dve hidraulične daske za čišćenje snega.

Odeljenje signalizacije će do 15. novembra obaviti postavljanje privremene saobraćajne signalizacije koja se odnosi na izmenu režima saobraćaja na teritoriji grada za potrebe rada Zimske službe.

Nakon završetka javne nabavke potpisan je ugovor o kontinuiranoj nabavci soli za predstojeću sezonu. Trenutno Zimska služba raspolaže sa oko 1.800 tona soli i pet tona magnezijum-hlorida. Od 16. novembra džakovi sa solju će se podeliti ustanovama od javnog značaja.

Dežurstva Zimske službe počinju 15. novembra, i obavljaće se od 19 do 7 časova.

Zimska služba "Puta" na teritoriji grada održava oko 500km saobraćajnica prvog prioriteta, oko 270 km saobraćajnica drugog prioriteta i oko 80km  državnih puteva na prilasku i ulasku u grad.

  • nsnn

    11.11.2015 22:45
    @objektivni
    sva sreca pa ti nisi bot,inace ko zna sta bi ti pisao,mozda da je ds koji nije na vlasti 3. godinu vec krov za lose stanje tamo i da je od kad su ovi novi sve to popravili ?
  • objektivni

    11.11.2015 13:16
    zimska sluzba
    Na svaku vest o Putu,dežurni pljuvači revnosno kreću sa paljbom.Kada ima soli i kada su ljudi krenuli sa pripremam ne valja,kada nema soli i ostalih resursa zašto nema.Nemojte slučajno nešto da valja u Putu...to što od 2007 godine beleže zaključno sa 2014 godinom 881 milion gubitak to nema veze,to botovi koji pljuju zaboravljaju,ne valja ni što je za prvih 8 meseci 2015 godine Put ostvario DOBIT u svom poslovanju 50 miliona,e to tek ne valja.Put će i pored svih teškoća u kojima se još uvek nalazi,dati svoj maksimum i sugradjani ne treba da brinu da li će grad biti prohodan i čist.Ali nemojmo očekivati da će svaki sokak i svaka uličica biti očišćena do asfalta,to je nemoguće.Za lepši i bolji Novi Sad i za dobronamerne ljude,pozdrav.
  • 10.11.2015 21:12
    ovo je za neku inspekciju.
    rade sa solju bez zastite

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti