Bokan opet izbegao suđenje, imao neodložan put u Grčku

Suđenje lideru pokreta 3D Tomislavu Bokanu i grupi saučesnika za kupovinu glasova na izborima ponovo je odloženo jer je Bokan dostavio dokaze da je imao neodložan put u Grčku.

Suđenje lideru pokreta "Dinara Drina Dunav" Tomislavu Bokanu i grupi saučesnika za kupovinu glasova na izborima 2012. godine ponovo je odloženo jer je prvooptuženi sudu dostavio dokaze da je imao neodložan put u Grčku i novo ročište je zakazano za 24. mart 2016.

Ovim je ponovo odloženo suđenje koje faktički ni posle godinu dana nije počelo, zbog stalnih odlaganja usled izostanka advokata ili optuženih. Sam Tomislav Bokan nije dao izjavu sudu do kraja. Iako je suđenje odloženo, na jučerašnji pretres policija je privela četvoro članova porodice Vučenov, jer se nisu odazvali pozivu na prethodna ročišta.

Podsetimo da su okrivljeni Slađana Rovčanin i Milovan Duvnjak podneli Tužilaštvu zahtev za sklapanje sporazuma o priznanju krivice i priznali da su podmitili pojedince da bi na izborima 6. maja 2012. godine glasali za Romsku demokratsku stranku, čiju listu je Bokan tada predvodio.

U optužnici se navodi da je u jednom kafeu Duvnjaku neidentifikovana osoba predala 30.000 dinara kako bi platio glasače. Slađani Rovčanin pripisuje se da je više puta telefonom pričala s Bokanom i od njega preuzela i obrazac, odnosno tabelu s oznakom "Romska demokratska stranka - Tomislav Bokan", koju je pod rednim brojem s generalijama (ime, prezime, JMBG...) prethodno popunio Tomislav Bokan, a potom po tom modelu unosila podatke i za građane koji su posmatrani kao "sigurni glasači".

U optužnici stoji i da je Slađana Rovčanin po dolasku na glasačko mesto na Rumenačkom putu (Gradsko groblje) na dan održavanja izbora, nakon pribavljanja ličnih podataka od četvoro okrivljenih iz familije Vučenov, Antigone (31), Svetlane (53), Biljane (23) i Vladimira (35), s Duvnjakom njima dala novac, od 1.000 do 2.000 dinara, kao naknadu za glasanje.

Bokan se tereti da je na taj način počinio krivično delo podstrekivanja davanja i primanja mita u vezi s glasanjem.

  • Zemooooo

    27.11.2015 21:43
    Vi Novosadjani
    ni ne slutite sta vas ceka. 3D je okupio sve zemare u Novom Sada i sad su vecina.
  • meni meni

    27.11.2015 19:15
    i samo meni
    a di je tebi rece glupi. bokan je mali tas na vagi,da se ne disponira ziveo bi ko bubreg u loju a obako je niz liticu pivukao i sns a nesto ranije i ds.mi se smejemo njegovim svecenjem vodice i raznim imbecilnim idejama kao sto je otpustanje radbika u cistoci bez pravog razloga i dovodjenje armije novopecenih clanova 3d na njihova mesta. za koju godinu ce cistoca da bankrotira od tuzbi tih istih otpustenih radnika. zaboravio sam da svakom zaposlenom iz stranke uzima reket "za nezaposlenost"to rade svi al on to radi javno. jednostavno on je na zalost postao bodljikavo prase od umiljatog jagnjeta. tako nam i treba i nista me ne iznenadjuje jer za sve smo ipak krivi mi sto smo ih pustili rece davno jedan isto tako jedan politicki obojeni pesnik.
  • Sale NS

    27.11.2015 18:38
    Poziv na piće
    @Don Juan... alal vera braćela na komentaru. Imaš poziv na cugu al ne znam kako da se dogovorimo.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti