Provera zdravlja u kampusu povodom Dana fizičke aktivnosti

Međunarodni dan fizičke aktivnosti biće obeležen danas od 11 do 13 časova na platou iza Zavoda za zdravstvenu zaštitu studenata u Novom Sadu, ispred domova "Slobodan Bajić" i "Veljko Vlahović".

Današnja manifestacija, pod nazivom "Kretanjem do zdravlja", obuhvatiće nekoliko aktivnosti, a posetioci će imati priliku da se edukuju o značaju fizičke aktivnosti u svakodnevnom životu, kao i sa rizicima koje sa sobom donosi fizička neaktivnost.

Fakultet sporta i fizičkog vaspitanja će ponuditi merenja biolektričnom inpedancom, vršiće merenje potkožnog tkiva a Zavod za zdravstvenu zaštitu studenata meriće stepen kondicije, indeks uhranjenosti i vrednosti krvnog pritiska.

Program organizuje Zavod za zdravstvenu zaštitu studenata Novi Sad u saradnji sa Studentskim centrom, Fakultetom sporta i fizičkog vaspitanja, Kapuera akademijom, Baletskom školom, Biciklističkim klubom "Velo", Folklornim ansamblom "Splet", Stonoteniskim klubom Novi Sad, klubovima Krav Maga Global, The House of Pilates, Free Team, Ninđucu klubom Satori, Mačevalačkim klubom "Mačevi i maske", klubom "Brešćanski" realni aikido i Školom orjentalnog plesa Izida.

Svetska zdravstvena organizacija je 10. maja 2002. godine pokrenula globalnu inicijativu za obeležavanje međunarodnog dana fizičke aktivnosti sa ciljem podizanja svesti celokupne svetske javnosti o značaju i važnosti redovne fizičke aktivnosti u očuvanju i unapređenju dobrog zdravlja i blagostanja.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti

Preminuo Živan Berisavljević

Veliki borac za Vojvodinu i kritičar nacionalizma, nekadašnji visoki funkcioner Titove Jugoslavije i ambasador SFRJ u Londonu Živan Berisavljević preminuo je u 89. godini.