Problematični novosadski izvršitelj podnosi ostavku, ali ga čekaju sudski postupci

Nadzorna komisija Komore izvršitelja još uvek popisuje predmete koje je vodio novosadski izvršitelj Svetislav Ćurčić, protiv kojeg je pokrenut disciplinski postupak zbog prisvajanja 30 miliona dinara od naplate izvršenja.
Kako za 021 navode u Ministarstvu pravde, disciplinski postupak vodi se od 12. maja, kada je njegova kancelarija zatvorena i koju je češljala finansijska policija. Ćurčić je milionsku cifru, koju je naplatio od dužnika, trebalo da prebaci na račun JKP "Informatika", ali je on novac protivzakonito prisvojio, što je nadležnima prijavio neko od zaposlenih u izvršiteljskoj kancelariji.
 
"Postupak nadzora je još uvek u toku, a nakon obavljenog nadzora, Nadzorna komisija će sačiniti zapisnik o primopredaji kancelarije Ćurčića privremenom zameniku i o tome obavestiti Komoru izvršitelja", kažu za 021 u Komori. 
 
Međutim, kako saznaje 021, njegova kancelarija je juče ujutru počela sa radom i on je dobio zamenicu. U kancelariju je u toku pristizanje dokumentacije o svim predmetima ovog izvršitelja.
 
Nakon aktuelizovanja ovog slučaja u javnosti, Svetislav Ćurčić je za "Blic" izjavio da je podneo ostavku na mesto izvršitelja jer je "našao bolji posao".
 
Iako se više neće baviti ovim poslom, Ćurčića čeka najmanje jedan sudski postupak koji su pokrenuli građani koji smatraju da ih je oštetio za velike iznose. Jedan od njih je i Nebojša K, koji ga je tužio zbog slučaja iz 2014. godine, o kojem je 021 pisao. Ćurčić je na prvom ročištu tražio da se spor reši mirnim putem - medijacijom, ali je Novosađanin to odbio. Glavni pretres zakazan je za sutra.
 
Kako je Svetislav Ćurčić nezakonito građanima skidao delove penzije utvrdio je Pokrajinski ombudsman. Ovaj izvršitelj je u svoja četiri zaključka odredio plenidbu 2/3 penzije podnositeljke pritužbe, što je iznos veći od zakonskom maksimuma. Ombudsman je, uz saradnju sa PIO fondom, rešio ovaj problem, o čemu više možete da pročitate OVDE.
  • ns ja

    02.06.2016 09:59
    to Luka Laban
    Nikoga ne opravdavam, svako ZNA šta radi i zašto to radi(ili bi trebalo da zna)! Ja samo naglas kažem: zar je moguće da će samo naivčina Svetislav da nadere (možda samo za platu od 100.000dinara koju je primao dok je bio"izvršitelj"), a da pravi zločinac ostane nevin (mislim mu na zadnjicu)?! Svetislavu savet da cvrkuće do u detalj kome je šta prenosio pa nek ide sve dođavola! I zaista me čude minusi na komentar o odgovornim pojedincima SAUČESNICIMA u krivičnim delima pljačke građana preko računa Informatike, zbog kojih je Informatika u do guše kriminalnim radnjama!!! Sad ja treba da pokrenem građansku parnicu od 2000eur ZBOG 60.000 dinara koje su mi opljačkali na 12 rata kroz nepostojeći ugovor sa "izvođačem" a u saučesništvu sa predsednikom kućnog saveta, i sve to uz pretnju izvršiteljem i prinudnom naplatom!? Ej bre pa ovde država ide uz lopova da mu pomogne da otme od građana!! Ovome se ni Nušić ni Domanović nisu nadali!!! Naravno ako finansijski izdržim vratiću svoje pare plus sudske troškove ali kada?? Za dve-tri-četiri ili više godina?? U Srbiji?
  • Novosadjanin

    01.06.2016 21:14
    Mene najviše zanima gde su naši novci? 30 miliona? Pa nisu mogli samo nestati bez traga.
  • Nemanja Milojevic

    01.06.2016 20:09
    Tata Ljuba
    Zasto niko neispita Ljubomira Milojevica koji je sve to organizovao...taj je pokupio sve te pare dao Curcicu da to sve i potpisuje i onda otisao iz kancelarije i prijavio ga.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti