FOTO: Građani se žale na ulične prodavce

Pojedini Novosađani žale se da ulični prodavci često svoja vozila, u kojima smeste proizvode, parkiraju na mestima gde je to zabranjeno.
Prema rečima građanina koji se javio našoj redakciji, na raskrsnici Šekspirove i Bulevara cara Lazara već mesecima su parkirana vozila preprodavaca, koja su zakrčila prolaz građanima. Iako su nadležni ranije reagovali, to više nije slučaj.
 
"Sa istog mesta tokom jeseni i zime, vozila 'Parking servisa' su svakodnevno odnosila vozila stanara okolnih zgrada sa obrazloženjem da vozila stoje na trotoaru i da smetaju pešacima. Tokom maja na to mesto se parkirao kamion koji stoji tamo do današnjeg dana, a na pozive u 'Parking servisu' odgovaraju da nisu nadležni. Zašto postoji diskriminacija građana iz okolnih zgrada koji nemaju mesta za parking, dok preprodavci često prodaju i ribu iz krivolova i drugu robu nepoznatog porekla?", pita se ovaj Novosađanin.
 
  
 
Isti odgovor od "Parking servisa" dobio je i naš portal - da je ovo preduzeće poslednja karika u lancu sprečavanja nepropisnog parkiranja. Da bi radnici ovog preduzeća izašli na teren moraju da dobiju nalog saobraćajne policije, komunalne policije ili inspekcije. 
 
"Radnici našeg preduzeća ne odlučuju samostalno o tome koje je vozilo u prekršaju ili nije, već rade po nalogu. Podstičemo građane da prijave ovakve slučajeve, a mi ćemo se truditi da ažurnije reagujemo na zahteve građana", rečeno je u "Parking servisu" za 021.rs.
 
Kada je reč o prodaji prehrambrenih proizvoda na nepropisnom mestu, tu bi trebalo da reaguju tržišna ili komunalna inspekcija, međutim, u Gradskoj kući nismo dobili odgovor na pitanje da li će neko izaći na teren i utvrditi da li postoji kršenje zakona.
 
U javnosti se često komentariše reagovanje nadležnih institucija kada je u pitanju kažnjavanje uličnih prodavaca. Poslednji slučaj koji je privukao pažnju bilo je hapšenje prodavačice lubenica u Beogradu, o čemu više možete pročitati OVDE.
  • Liman3

    04.08.2016 11:57
    Sve je istina...
    ...sto je ovde u tekstu navedeno jer zivim u blizini a taj sto tu parkira kamione ujedno i prodaje tu lubenice i stosta pored a usput em je bezobrazan i svadja se kad mu se napomene da tu smeta jer ljudi ne mogu da prodju a usput i vara na vagi! Pre godinu dana je s nozem napao jednog coveka koji ga je kritikovao za parkiranje i milicija ga je privela i opet nista, covek se vratio sad sa 3 kamiona tu na isto mesto!
  • nb

    04.08.2016 11:23
    komsiluk
    na parkingu na uglu Puskinove i Bul. Cara Lazara, non stop stoje kola pijacara i nakupaca, na ulazu u sam parking. Naravno, van parking mesta i to iz dana u dan ista kola (na primer - karavan sa BP tablicama, dok je pre toga bio jugo istih tablica). Em, sto ometaju i otezavaju saobracaj, em sto su drugi gradjani koji uredno placaju parking namagarceni. Kada sam u dva navrata saobracajnom policajcu ukazao na to, odgovorio je lakonski da on nema ovlascenje za to. Sta dalje reci. U Srbiji uvek nagrabuse posteni i pedantni a muljatori im se smeju u lice.
    Nemojte postovani sugradjani da opravdavate nemoral i nepostenje recima "on je snalazljiv"!
    Zbog takvog stava nam je i ovako kako nam je. Mora se uspostaviti red i zakon, isti prema svima, i javno imenovati oni koji su krivi. Samo tako mozemo napredovati kao drustvo.
  • gari

    04.08.2016 10:32
    ma daaaaa ..slusaj mudrice vecina tih bostana iz prikolica je pokradena kojejkuda a isto vazi i za breskve,kaje i ostalo, ajd da se nelazemo ima uzgajivac bostana za jedan kombi da bas je poljoprivrednik, ako medj njima nadjes i jednog paora ja te castitm tim bostanom

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti