Kravić: Saradnja LSV i SNS korektna, komunalna koalicija dala rezultate

Komunalna koalicija dala je dobre rezultate u Novom Sadu, zaključio je predsednik Gradskog odbora Lige socijaldemokrata Vojvodine Aleksandar Kravić povodom godinu dana otkako je LSV ušla u koaliciju sa SNS u gradu.
Kravić: Saradnja LSV i SNS korektna, komunalna koalicija dala rezultate
Foto: 021.rs
Kako je poručio, uprkos različitim negativnim komentarima na ulazak Lige u koaliciju sa naprednjacima, Novi Sad prati dobar trend, stabilne finansije i više investicija, dok je komunalni sektor u dobitku u odnosu na prethodne periode.
 
"Želimo i možemo da potvrdimo da smo bili u pravu kad smo poručili da ulazimo u ovu koaliciju da bismo popravili stanje u Novom Sadu, naročito nakon činilaca koji su ostavili za sobom minuse u kasama preduzeća - nema pokreta Dinara-Drina-Dunav, nema više Treće Srbije. Zalagali smo se za ulaganja u Podgrađe i eto, ove godine će se na tome raditi, zalagali smo se za prečistač otpadnih voda, a i to će biti", naveo je Kravić i dodao da je ta stranka preuzela odgovornost za Vodovod, Tržnicu, Apoteku Novi Sad i Zavod za zdravstvenu zaštitu radnika.
 
"Spremni smo da radimo, zanima nas kako grad izgleda infrastrukturno, a naročito da kompletno bude pokriven kanalizacijom", poručio je on.
 
Na pitanje 021 kako su glasači i simpatizeri LSV reagovali na podelu stranke na vlast u Novom Sadu i opoziciju u Pokrajini i Republici, Kravić naglašava da funkcionere Lige ne zanima visoka politika, ideološke rasprave i interesi, već samo zdrav razum, potrebe Novog Sada i zajednički rad na unapređenju.
 
"Saradnja sa Srpskom naprednom strankom je na izuzetno visokom, zadovoljavajućem nivou, argumentovana i korektna. Što se tiče razlike u nekim viđenjima, mislim da smo kroz finansijske pokazatelje došli do zaključaka da su nam neki predlozi odlagani. Na primer, od 2000. godine se LSV zalaže za novosadsku veletržnicu, ali je činjenica da je to ogroman projekat koji vredi oko 10 miliona evra, te je to nešto što smo odložili. Za ostalo nemam primedbe", naveo je za 021 Aleksandar Kravić.
 
Na pitanje da li bi Lig bila spremna da u budućnosti i dalje sarađuje sa SNS i širi domete koalicije, Kravić je naveo da se to pitanje trenutno nigde ne postavlja, ali ako situacija bude takva da se u posao ulazi bez predrasuda. "Zašto da ne, ali to pitanje trenutno nije ni u najavi", poručio je Kravić.
  • Sale NS

    01.07.2017 22:29
    Fuj bljak
    Kad vidim ovog svestranog neradnika baš mi pripadne muka, kao i od njegove stranke koja podobro troši "NAŠE PARE" !
  • VladaN

    01.07.2017 10:43
    Koliko..
    ...čovek može nisko da padne?
  • insajder

    30.06.2017 19:12
    LSV igre
    Po meni LSV nije imao sta da razocara jer je to uvek bila stranka razocarenja.Nemojte da zaboravite da "posteni" LSV nije izasao iz koalicije od 2008-2012 iako je znao za malverzacije SPO kojeg su upravo oni doveli u skupstinu Novog Sada.Pa onda kad su izbaceni iz vlasti oni su poceli da blate te iste ljude sa kojima su mesec dana bili u koaliciji.Nemojte da zaboravite da je Bokan bio na vlasti mesec dana zajedno sa LSV kad su dobili SPENS.To sto su zamaskirali da Bokan nije bio formalno direktor ne znaci da mi bolje upuceni nismo znali da su mu dali SPENS.Jos se secam emisije na RTV gde je jedan Rom iz tadasnje partije Bokana pricao kako nikada nece uci sa SNS jer je njihov prirodni partner LSV i DS.I onda od 2012-2016 LSV blati SNS da bi posle toga usao sa njima u koaliciju.I sada u tom Vodovodu su bukvalno svi zajedno.U Vodovodu je do juce bio Milos Stanisavljevic iz DDD , SPO kadrovi koji nisu smenjeni plus SNS kadrovi.Naravno LSV je tu samo formalno na celu preduzeca dok u praksi svi rade zajedno.Jedino sto je sada razlika u odnosu na prethodne godine jeste to sto su sada i najtvrdji glasaci LSV i njihovi clanovi shvatili ko je Canak i kako funkcionise.Dokaz je da je na predsednickim izborima osvojio najmanje glasova u istoriji.Sto je najgore od svega i ovako kako je sada je bolje nego da je Bokan ostao na celu Vodovoda.Opet bar u ovoj kombinaciji Bokan nema potpunu kontrolu nad Vodovodom.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti

U utorak jaka košava

Posle nestabilnog vremena u toku noći, u ponedeljak će, uz promenljivu oblačnost, padavine biti manje verovatne.