ZGOP-u otpisan 25 miliona dinara duga

Privrednom društvu ZGOP Grad Novi Sad je otpisao dug od 25 miliona dinara, na osnovu zaključka Vlade Srbije.
ZGOP-u otpisan 25 miliona dinara duga
Foto: Pixabay
ZGOP, koji se bavi gradnjom, remontom i održavanjem pruga, ove godine privatizovala je kazahstanska kompanija "Žol žondeuš".
 
Kako piše "Politika", po zakonu o privatizaciji, vlada može da donosi mere za pripremu i rasterećenje subjekata privatizacije, a jedna od njih je otpis duga ukoliko se proda kapital preduzeća. To se odnosi i na ZGOP, pa je otpis duga obuhvatio kraj 2016. godine.
 
U najvećem delu, prenosi beogradski list, otpis se odnosi na neizmirene poreze na zarade, koji sa kamatama iznose 23,18 miliona dinara. Ostatak su lokalni javni prihodi sa kamatama, porez na imovinu, posebna naknada za zaštitu i unapređenje životne sredine...
 
"Od trenutka kad smo ugovorili radove, uredno izmirujemo obaveze prema državi. Otpis duga za nas mnogo znači. Novi vlasnik bi trebalo da uloži 9,6 miliona evra u ZGOP u periodu od dve godine i već se krenulo u nabavku opreme koja je veoma specifična i mora da se posebno proizvodi", navodi generalni direktor ZGOP-a Zoran Stanojević
 
U preduzeću ima oko 250 zaposlenih, a trenutno se radi na rekonstrukciji barske pruge, a dobijen je i posao u Poljskoj.
  • odvratni komentari

    15.07.2017 18:07
    a bogamo i ljudi
    Pa dali biste vi kupili firmu i placali dugove izranije i ulagali u proizvodnju. Ljudi su kupili firmu , hoce da uloze vec su ugovorili poslove, placaju s v o j e obaveze i d u g o v e i to vam ne valja, pa Srbima ni bog nije udovoljio, samo bi plate a bez rada i obaveza , e pa to ne ce moci
  • /

    15.07.2017 13:34
    /
    ko im napravi spomenik?
  • ovdasnji vojvodjanin

    15.07.2017 10:07
    mama mi je tamo radila 38 godina dok je milosevic nije aneksirao i pretvorio u nekakve zeljeznice srbije !
    sve sto je srbija otela iz vojvodine je propalo ili unisteno.
    bila odlicna firma do kraja 90-tih !
    ostalo je antologija !

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti