Preko Žeželjevog mosta peške od sredine novembra

Čelnici španskog "Azvija" obavestili su potpredsednicu vlade i ministarku građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zoranu Mihajlović da će, prema postojećoj dinamici radova, do sredine novembra Žeželjev most moći da se pređe pešice, a da je puštanje železničkog saobraćaja planirano za januar.
Preko Žeželjevog mosta peške od sredine novembra
Foto: 021.rs
"Žeželjev most za Vladu Srbije predstavlja jedan od strateških projekata, koji je važan ne samo za Novi Sad i Vojvodinu, već i za celu Srbiju, budući da se nalazi na železničkom Koridoru 10 i deo je pruge Beograd-Budimpešta", rekla je Mihajlović.
 
Čelnici "Azvija" su naveli da se do kraja meseca, od 21. do 24. avgusta, očekuje lansiranje malog luka na petrovaradinskoj strani.
 
Predsednik Vlade Vojvodine Igor Mirović je ranije za RTV rekao da radovi na Žeželju ponovo kasne zbog nepredviđenih radova, ali da će do kraja novembra ipak biti aktiviran železnički saobraćaj preko mosta. Takođe, on je rekao da će most definitivno biti gotov na proleće.
 
Podsetimo, prvobitni rok za završetak radova bio je novembar 2013. godine. Evropska unija uložila je 30,3 miliona evra u izgradnju mosta, kao i dodatnih 4,1 miliona za izgradnju pristupnih saobraćajnica, a Grad Novi Sad do sada je platio oko četiri miliona evra. Radovi se finansiraju i iz republičkog i pokrajinskog budžeta.
  • sneki

    17.08.2017 14:26
    most
    " Zezelj " nije za pesake . Valjda ce se nekad zavrsiti. Samo pusta obecanja. Obecano je da ce u novembru biti sve gotovo. Samo koje godine. Lazi i lazi svaki dan
  • Pavle

    17.08.2017 10:25
    Probijen je rok i tačka
    Kamo sreće da se otvori rubrika "Najave". Ako ste već prisiljeni da objavljujete obećanja, jer sam oguglao skroz a ipak moram da skrolujem :)
  • /

    16.08.2017 22:20
    /
    neka im fajgelj prelazi taj most u novembru pesice

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti