Na suđenju za svirepo ubistvo majke i bebe u Veterniku čitale se sms poruke

Glavni pretres u postupku protiv Arpada Saba iz Veternika, protiv koga je podignuta optužnica za ubistvo 24-godišnje supruge Slavice i četvoromesečne bebe Nikoline, nastavljen je u Višem sudu ispitivanjem sudskog veštaka i suseda porodice Sabo.
Na suđenju za svirepo ubistvo majke i bebe u Veterniku čitale se sms poruke
Foto: 021.rs
Na otvaranju glavnog pretresa 19. juna, Arpad Sabo, kojem preti 40 godina za ubistvo supruge i bebe avgusta 2016. godine, branio se ćutanjem. U svojstvu svedoka tada su ispitani Slavičini roditelji Ljiljana i Duško Đurđić, te komšije Jadranka i Željko Štrbac.
 
Odbrana Arpada Saba potencira da se Slavica dopisivala i viđala sa svojim komšijom, Lazarom Petrićem, što par Štrbac i Slavičini roditelji decidno negiraju. Tvrde da je Slavica bila poslušna žena koja se Arpada bojala, te da ju je on bez osnova vređao i nazivao pogrdnim imenima. Detalje sa otvaranja glavnog pretresa čitajte opširnije OVDE.
 
U nastavku pretresa je Lazar Petrić, sused Arpada i Slavice, koji su živeli u iznajmljenom stanu u Veterniku, naveo da je dobio SMS poruku od Slavice, a u kojoj ga je ona oslovila svojim "švalerom". Ovo mu je, kako je poručio, zasmetalo i poručio je Slavici da mu takve šale više ne šalje.
 
O poruci je obavestio i Arpada. Odbrana Arpada Saba tvrdi da je Petrić izmenio iskaz koji je prvobitno dao tužilaštvu 13. avgusta 2016. godine, kada je na videlo izašla još jedna poruka u kojoj Slavica Sabo svog komšiju naziva "švalerom".
 
Petrić je opisao Slavicu kao komunikativnu i veselu osobu u društvu, sa kojom se povremeno čuo kako bi dogovorili zajednička jela i druženja. Sa svime je, tvrdi, Arpad bio upoznat.
 
Sudski veštak Radenko Vuković naveo je da je kod Arpada pronađena vrlo mala količina alkohola u krvi, koja nije morala da potiče od pića. Međutim, na pitanje advokata odbrane da li je moguće da je Arpad u trenutku ubistva bio u alkoholisanom stanju, Vuković, koji je prisustvovao uviđaju, rekao je da je moguće. Naime, od trenutka ubistva do vremena kada su Arpadu uzeti urin i krv na analizu prošlo je dovoljno vremena da se određena količina alkohola izluči.
 
Odbrana je tražila da se odbaci zapisnik u kojem su navedeni zaključci sa prvobitnog neuropsihijatrijskog veštačenja, a koje su radili stručnjaci Kliničkog centra Vojvodine. Odbrana Arpada Saba smatra da je došlo do zloupotrebe u postupku jer su zaključci iz veštačenja uneti u zapisnik, što nije smelo da bude urađeno. Zatraženo je i ponovljeno neuropsihijatrijsko veštačenje koje bi radila "nezavisna ustanova". Sud će naknadno odlučiti po ovom pitanju.
 
Naredno ročište zakazano je za 20. oktobar.
 
Podsetimo, Arpad Sabo (28) optužen je za teško ubistvo koje je počinio 14. avgusta prošle godine u Kninskoj ulici u Veterniku. Telo Slavice i bebe je pronašao stanodavac. Osumnjičeni je uhapšen tek u ponedeljak popodne, dok se krio u Bačkoj Palanci.
  • Okidač

    13.09.2017 15:36
    @Veternik
    Utvrdjivanjem da li je oštećena imala ili nije imala švalera, ne utvrdjuje se ništa relevantno za presudjenje.
    Čak i da je okrivljena imala švalera , to ne može biti olakšavajuća okolnost za okrivljenog, pogotovo za ubistvo deteta.
    Ne postoji "okidač" koji opravdava ubistvo žene, a pogotovo deteta!
    Ne može se uzeti život ženi i detetu sa opravdanjem da je postojao "okidač" u vidu švalera.
    Osim toga ubistvo iz ljubomore je ubistvo iz niskih pobuda što je oblik teškog ubistva za koji se dobija 40 godina!
    Sud je dozvolio da se utvrdjuju nerelevantne činjenice i time odugovlači sudjenje.
  • Veternik

    13.09.2017 13:04
    Moje mišljenje je da treba da se izvedu svi dokazi jer mogu da posluže kao okidač. Ali bez obzira na okolnosti po meni zaslužuje 3 puta po 40 godina za ubistvo bebe i supruge. Predlažem izmenu zakona da se uvede doživotni zatvor za monstrume koji počine ubistvo dece.
  • Sufler

    12.09.2017 19:52
    @Posmatrač
    Koji će se dokazi izvoditi na sudjenju odlučuje sud. Ako sudija smatra da je činjenica irelevantna za presudjenje, odbiće izvodjenje predloženog dokaza.
    Nije stvar u "ljigavom advokatu" pitanje je zašto sud uopšte utvrdjuje činjenicu da li je oštećena imala švalera ili nije.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti