Novosadski IT-jevci napravili aplikaciju za bezbednost dece u vrtićima

Roditelji čija deca pohađaju vrtiće u Novom Sadu mogli bi da budu u koraku sa svakim pokretom svog mališana, a sami vrtići mogli bi da u potpunosti unaprede svoj rad uz pomoć inovativne aplikacije grupe mladih i kreativnih Novosađana.
Naime, My iChild nova je platforma namenjena vrtićima, njihovim vlasnicima i roditeljima dece, koja putem funkcionalnog softvera nudi niz organizacionih novina i poboljšanja u funkcionisanju vrtića, komunikaciji, praćenju napretka dece i mnogih drugih detalja. 
 
O čemu je reč?
 
Grupa studenata iz Novog Sada odlučila je da ponudi tržištu uslugu povećanja bezbednosti mališana, unapređenja  saradnje između vrtića i roditelja, kao i unapređenja poslovanja unutar samog vrtića. Ukoliko se odluče da uvedu ovu besplatnu aplikaciju u svoje predškolske ustanove, direktori i vlasnici imaće na raspolaganju softver putem kojeg će pratiti rad i organizaciju ustanove, obaveze i evaluacije, sva dešavanja i obaveštenja, a moći će da uspostave brzu i direktnu komunikaciju sa roditeljima i vaspitačima.
 
Roditeljima će ova aplikacija da omogući momentalni uvid u lokaciju deteta 24 časa. Takođe, omogućiće sve informacije vezane za dosije deteta i neophodne informacije iz vrtića pomoću "jednog klika".
 
Vaspitačima će aplikacija značajno olakšati administrativni deo - lake i brze čet grupe omogućavaju kontakt sa svim roditeljima, te je lako poslati obaveštenje o roditeljskim sastancima, fotografije sa izleta ili bilo koju informaciju, a jedinstvena elektronska oglasna tabla služi za sva obaveštenja, planere događaja, informacije o eventualnim promenama u radu vrtića, izmene menija i ostalo.
 
 
Što je najbitnije, aplikacija, koja je besplatna za preuzimanje, roditeljima nudi mnoštvo informacija kroz različite pakete usluga - plan i izveštaj o kretanju dece u okviru i van vrtića, brzina kretanja, svojevrsno SOS dugme u slučaju da se dete nađe u nepredviđenoj situaciji, a profil svakog mališana omogućiće roditeljima da unesu sve neophodne detalje.
 
Kroz dosije deteta će vaspitači uvek znati na šta je dete alergično, da li ima određene potrebe ili posebne navike. 
 
"Nakon što smo shvatili da postoji veliki broj roditelja koji imaju potrebu da budu više upućeni u dešavanja iz vrtića, namera nam je da ponudimo organizovanu i lakšu komunikaciju između vrtića i roditelja, a bezbednost dece podignemo na viši nivo. Organizovani i funkcionalni menadžment, dobra komunikacija na svim nivoima i mnoštvo besplatnih usluga na raspolaganju su svima koji bi da probaju da unaprede poslovanje, a ujedno postave standard svim drugim vrtićima u gradu. Roditelji neće morati da brinu o lokaciji najmlađih, a takođe neće morati da brinu o roditeljskim sastancima i drugim vidovima informisanja", kaže za 021 jedan od tvoraca aplikacije, Miloš Aperlić.
 
On naglašava da je u izradi i softver za vrtiće koji će olakšati neophodne nabavke i saradnju sa dobavljačima robe i usluga za vrtiće širom Srbije.
 
Vrtići koji su zainteresovani za prezentaciju ovog inovativnog projekta mogu da se prijave za istu OVDE, a za detalje posetite i zvaničan sajt My iChild.
 
Novosti pratite i na zvaničnoj Fejsbuk stranici.

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti

U utorak jaka košava

Posle nestabilnog vremena u toku noći, u ponedeljak će, uz promenljivu oblačnost, padavine biti manje verovatne.