DS traži odgovornost rukovodstva "Radosnog detinjstva" zbog ispisivanja dece

Odbornička grupa Demokratske stranke tražiće u Skupštini grada i drugim gradskim institucijama da se ispita odgovornost rukovodstva Predškolske ustanove "Radosno detinjstvo".
DS traži odgovornost rukovodstva "Radosnog detinjstva" zbog ispisivanja dece
Foto: 021.rs
U ovoj opozicionoj partiji navode da je ustanova nezakonito isključila na stotine dece koja pohađaju gradske vrtiće, sa obrazloženjem da njihovi roditelji nisu izmirili svoje obaveze prema ustanovi. 
 
"Ali se ispostavilo da među njima ima mnogo onih koji nisu platili samo poslednji račun ili uopšte nisu bili dužni. Nikom od njih prethodno nije bila upućena opomena ili upozorenje, već su vrtićima samo dostavljeni spiskovi dece koju ne smeju primiti. Neažurno vođenje evidencije o uplatama i skandalozan pokušaj da se potraživanja od roditelja naplate tako što će deca biti doslovno izbačena iz vrtića, više su nego dovoljni razlozi za smenu poslovodstva 'Radosnog detinjstva'. Krajnje je vreme da neko odgovara zbog nezakonitog i neprimerenog odnosa prema građanima Novog Sada i korisnicima javnih ustanova", smatraju u DS.
 
Kako navode u stranci, roditelji imaju nespornu obavezu da plaćaju boravak dece u vrtićima, ali se postupak naplate ne može sprovoditi na "divlji" način. 
 
"Sama činjenica da je omogućen ponovni upis dece čim roditelji dokažu da su platili sve račune, nedvosmisleno pokazaju da je poslovodstvo predškolske ustanove svesno pribeglo pravnom nasilju u cilju pritiska na decu i roditelje. U suprotnom, da je sve urađeno savesno, zakonito i s dobrom namerom, isključenje dece iz vrtića sa sobom bi nosilo i jasne pravne posledice, a ponovni upis bi zahtevao sprovođenje iste procedure kao i prilikom prethodnog upisa. Sve to je zapravo pokazalo kakav odnos sadašnja vlast ima prema građanima koje u isto vreme poziva da rađaju decu i maltretira u pokušajima da 'zelenaškim' metodama od njih naplati svoja, stvarna ili nepostojeća, potraživanja", poručuju u DS i dodaju da nijedna javna ustanova nema pravo da gazi po dostojanstvu svojih korisnika, a naročito ustanova koja brine o deci.
 
Podsetimo, roditelji su juče satima bili u redu kako bi platili dugovanja prema ustanovi ili dokazali da su platili sve rate do 31. januara. Onima koji nisu izmirili račune preti ispisivanje dece. Detaljnije čitajte OVDE.
  • Preko leba pogača

    02.04.2018 00:47
    Plaćajte račune za boravak vaše dece u RD na vreme. Vaša deca su privilegovana u odnosu na veliki broj dece koji je ostao ispod crte.
  • Mitar

    31.03.2018 20:50
    Botovi
    Obožavam ove botove što su dobili instrukciju da relativizuju priču poređenjem sa nekim neplaćenim računom za mobilni, fiksni, SBB i slično. Svi ti servisi sa kojima poredite, prvo vam pošalju opomenu. Posebno za mobilni, dobijete barem 3 upozorenja. Ovde nit je bilo opomene, niti upozorenja, a što je najcrnje, vi izjednačavate isključenje deteta i mobilnog telefona. Svaka čast naprednoj Srbiji!
  • gari

    31.03.2018 11:51
    @Bane gari moj i sbb ce ako neb' platio do 17 -nestog 19-tog da te iskljuci, razumem da nisi mogao,stigao,imao ali dal' su oni krivi za to

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti

FOTO: Ovako će izgledati crkva kod Štranda

To što ni regulacioni plan nije usvojen, ni zemljište prodato Srpskoj pravoslavnoj crkvi ne sprečava krugove bliske Eparhiji bačkoj da dele fotografije projekta crkve kod okretnice Štranda.