FOTO: Napravljena mapa lokacija u Novom Sadu na kojima se gradi ili će se tek graditi

Građani od nedavno na "Mapi gradilišta" mogu da vide ko i šta zida u Novom Sadu, ali i to gde će, ko i šta zidati uskoro.
FOTO: Napravljena mapa lokacija u Novom Sadu na kojima se gradi ili će se tek graditi
Foto: 021.rs

Tako se može videti da na mestu Kvantaške pijace preduzeće Galens planira da zida "Kej Garden Residence", a "Aleksandar group" gradi stambene zgrade na mestu Neimarovih baraka na Bulevaru despota Stefana. Pomenuti Galens je zabeležen i kao budući graditelj na mestu nekadašnjeg Brodogradilišta, kao i prostora Depresije (Liman IV) na granici Limana i Telepa gde će nići njihov stambeni kompleks "Liman".

Prema podacima sa "Mape gradilišta" ove dve firme se vode i kao graditelji budućih zgrada na samom uglu Bulevara Evrope i Cara Dušana. Postoji i niz podatka o drugim investitorima na manje atraktivnim lokacijama, ali i informacija o tome da se negde nešto planira bez podataka ko će tu zidati.

Kao zanimljiva lokacija pojavljuje se prostor na uglu Bulevara Jovana Dučića i Bulevara kneza Miloša, koji sada koristi Gradsko zelenilo. Tu je i prostor uz Ulicu Braće Popović gde je nedavno izmenama urabnističkog plana predloženo da se zida 16-spratnica, zatim ugao Bulevara Evrope i Futoške, gde se za jednu parcelu pominju Dijagonala i opet Galens, i tako dalje...



Ovu mapu sređuje i vodi portal Gradnja.rs, a njihov urednik Igor Conić kaže za 021 da se mapa odnosi ne samo na Novi Sad, nego i na Beograd, Kragujevac, Niš i Loznicu, dok će uskoro biti vidljivi i podaci za Zlatibor. Kako je objasnio za 021.rs, do sada je identifikovano više od 360 gradilišta u Srbiji, od čega je 250 u Novom Sadu i Beogradu, a ideja je da se mapiraju sva gradilišta u Srbiji.

"Mapa je pre svega namenjena građanima koji planiraju da kupe nekretninu, kako bi mogli da vide šta sve ima u ponudi ili šta će se i gde uskoro zidati. Takođe, mape će biti korisne i ljudima iz struke, jer će moći da vide gde mogu da ponude svoje usluge ili proizvode", objašnjva Conić za 021.rs.

Urednik portala Gradnja.rs kaže da su najažurniji podaci za Novi Sad, sa pokrivenošću od preko 95 odsto. Objašnjava da informacije prikupljaju sa terena, obilaskom ulica, zatim posetama najvažnijih i najvećih investitora u gradu, sa sajtova, društvenih mreža, ali i CEOP-a (n.a. objedinjeni sistem za izdavanje građevinskih dozvola) gde se mogu videti podaci za koju parcelu su izdati uslovi za gradnju ili druge dozvole.

Igor Conić za 021.rs dodaje da im pomažu i građani koje su pozvali da im pošalju informacije o gradilištima, što podrazumeva fotografiju gradilišta i po mogućstvu fotografiju informacione table sa gradilišta, odnosno druge podatke koje imaju o tome šta se negde zida ili planira da se gradi.

  • Srba

    03.06.2018 22:06
    Za VladuN
    Zaslepljen si i moj tekst nisi razumeo. Gradili su po Boboti vile, pa imaju i dan danas svinjce sa kupatilima, a ti povezuješ mene sa današnjom vlasti i glasanjem za njih. Gde ćete odvesti ta mržnja, a svi glumite internacionaliste i mondijaliste. Mali ste pripadnici uskog kruga mrzitelja i to je sreća onih koji vole Novi Sad, ali i ljude za razliku od vas. Nemoj ni ovo pokušavati da razumeš, jer zaslepljen si i nećeš skoro "progledati". Idi do Kisača, Stepanovićeva, Begeča pa da vidiš kako izgleda " bogata " Vojvodina i kako oni vole vas urbane. Volim vas i ja, samo ne znam pravi razlog
  • m

    03.06.2018 09:07
    Za sve sto provociraju i govore da je beton super, da nema krpelja i slično- krpelji dolaze sa vetrom, dovoljan j jači vetar i eto krpelja a desiće se i najezda smrdi buba tamo u kasno leto najviše jer ste posekli svo drveće i oterali ptice koje ih jedu. Zatim, usled povećane koncentracije smoga a samim tim otrovnih materija u vazduhu,nemojte se čuditi što ne možete ozdraviti,sto imate bronhitis,stalne prehlade i infekcije. Ali ovo su provocirali balvani koji ni nemaju neki smisao u životu i koji zive kod mame i tate. E pa sline jedne,kad vas sve bude bolelo i ptobadalo u grudima,seticete se svakog drveta koji ste posekli. Da,gradi se u gradovima, ali pogledajte svetske gradove,pa Majami ima više drveća od Novog Sada, tamo se betonira samo prolaz do kuće a okolo se ostavlja za drveće,idite u Pulu i tamo se gradi ali je toliko razvijena svest o zelenilu da uvek imate zelene površine oko zgrada, drveće i možete da pišete. Ovde kad dođe leto na Naselju, Detelinara, Telepu pa to čovek ne može da diše. Dok se cela bivša Juga izuzev Hrvatske i Slovenije ne sjati u Novi Sad nece se stati.
  • misola

    02.06.2018 19:20
    1998
    Dosao sam u Novi Sad 1998. godine iz Bačke Palanke...
    Prvo studije pa želja da se ostane u tom tada divnom gradu, uzeo kredit, skućio se, dobio decu..
    Živim u možda i najtraženijem delu grada u NOvom Sadu (Radnička ulica), ali ovo što se sada ovde dešava je pravi horor film...
    Već više godina trpimo teror ugostitelja koji zarad svog interesa prodaju našoj deci alkohol a verovatno i ostale sumnjive supstance...
    Gledam često sa terase i ne verujem,,, pijani klinci, obeznanjeni od alkohola, tuče, razbijaju nam kola, seru, pišaju po haustorima,,,,
    Policija nemoćna, gradski oci ne žive ovde, pa ih zabole,,,,
    Jednom rečju tuga,,, ono što sam video u bivšoj Čehoslovačkoj 80-tih godina, ko je bio, znaće o čemu pričam se sada dešava kod nas...
    Odem pre par nedelja u Skoplje, i vidim copy paste,,,, fontane blješte, pevaju,,,,
    Grad ima preko 7 javnih garaža????
    Mogli smo biti bar malo originalni, a ne da prepisujemo ...
    Možda nas ista mark agencija prati,,,, ko zna...
    Narod letargičan, boji se za posao, razočaran,....

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti