Priprema se gradnja stanova za bezbednjake na Novom naselju

Stambeni Blokovi 1 i 2 u kojima će se nalaziti stanovi za bezbednjake, prvi će biti izgrađeni na prostoru severno od Bulevara vojvode Stepe, saznaje 021.rs.
Priprema se gradnja stanova za bezbednjake na Novom naselju
Foto: 021.rs

Ovi blokovi će se nalaziti zapadno i severno u odnosu na već postojeće zgrade na ovoj lokaciji. U ovim blokovima bi trebalo da bude osam lamela sa oko 400 stanova, što je tek četvrtina od ukupno planirane 32 lamele sa oko 1.984 stana, prosečne veličine od 60 kvadrata.

Republičke vlasti su najavljivale da bi gradnja trebalo da počne ove godine, međutim to se još nije dogodilo, ali da je početak gradnje ipak relativno blizu govori i to što je Uprava za građevinsko zemljište i investicije raspisala tender za izradu projekta saobraćajnih površina ovog trenutno neuređenog dela zamljišta, a koji je i dalje deo prostora kasarne Jugovićevo.

U konkursnoj dokumentaciji se navodi da je potrebno isprojektovati nekoliko saobraćajnica i to novoplaniranu ulicu istočno od budućeg Sportskog centra (Atletski stadion i Atletska dvorana), deo novoplanirane ulice severno od budućih stambenih Blokova 1 i 2 koja zapravo predstavlja produžetak Ulice Oblačića Rada, kao i produžetke ulica Lenke Dunđerski, Aleksandra Benjaka i Pavla Ilića, kao i pristupne saobraćajnice zgradama i parkinge.

Nova ulica koju će stambeni blok deliti sa Sportskim centrom biće dvosmerna, ukupne dužine oko 360 metara, dok će novoplanirana ulica severno do stambenih blokova koja je produžetak Ulice Oblačića Rada imati dve kolozne trake sa po dve saobraćajne trake, razdelnim ostrvom, parkinzima, biciklističkim i pešačkim stazama i njena dužina će biti oko 320 metara. Ulica Lenke Dunđerski će se poružiti za oko 150 metara, Aleksandra Benjaka i Pavla Ilića za oko 100 metara, dok će ostale pristupne saobraćajnice imati oko 400 metara.



Podsetimo da lokalna vlast upravo radi i na usvajanju regulacionog plana tog dela grada, kako bi se projektovao budući Sportski centar. Takođe, u već postojećim zgradama na ovom potezu već godinama živi deo pripadnika Vojske Srbije koji su se tu uselili još 2011. godine, dok ostali i danas čekaju na gradnju novih zgrada.

  • N

    25.07.2019 14:59
    Moram da priznam, konacno normalan urbanisticki projekat. Ne da se budzi centar, nego da se lepo siri grad. Samo jos kad bi naterali komercijalne kompanije (citaj Galens), da nam ne unistavaju grad, ali puste zelje, pusti snovi. Naravno, kako su nas vec navikli i ovde ce biti malverzacija, fuseraja i slicno.
    Odavno govorim da grad treba da se siri na tu stranu. Ogromna neiskoriscena povrsina. Ako se ubaci prateca infrastruktura (parkinzi, saobracaj, skole, vrtici, sportski sadrzaj, park, marketi...), mogao bi da bude lep kraj za ziveti. To je ipak samo 5 km od centra, 10 min kolima, 20 biciklom.
  • Miki

    12.08.2018 10:30
    Zgrada
    Opet neka vrsta pranja para...
  • Nenad

    10.08.2018 13:37
    A bazen na Naselju?
    Sarena laza.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti

Da li će Novosađani slušati Beograd?

Po prvi put od 2016. godine deluje da je opozicija u Novom Sadu koliko-toliko na nogama. Nije sjajno, ali je rezultat koji bi prodrmao aktuelnu vlast bio na vidiku.