Objekat u Dositejevoj nastavio da se urušava, stanari i dalje spavaju u ruševinama

Smeštaj za stanare Dositejeve 11 koji su ostali bez krova nad glavom još nije obezbeđen, i oni za 021.rs kažu da više nemaju ikakvu nadu da će investitorska firma "Astro plan" i njen vlasnik Milorad Živković ispuniti obavezu da im obezbedi privremeni smeštaj.
Objekat u Dositejevoj nastavio da se urušava, stanari i dalje spavaju u ruševinama
Foto: 021.rs

Kako su nam ispričali, sedam dana nakon što su im porušeni domovi, urušavanje zida, pa i same zgrade se nastavlja, pa je tako jutros iz jednog od stanova sa delom poda u rupu, sa visine od oko 4-5 metara, pao plakar sa sve stvarima koje nisu odnete. Stanari kažu da se stalno čuje pucketanje i da je izvesno da je samo pitanje časa, a ne dana, kada će sve da se uruši usled toga što su nelegalni radovi "Astro plana" potkopali njihove domove.

Jedan od stanara Dragan Mitrović za 021.rs priča da se u odnosu na juče (utorak), kada je njihova delegacija primljena u Gradsku kuću, jedino novo desilo to da je građevinska inspekcija pogledala desno krilo urušenog objekta i usmeno im saopštila da četiri stana sa te strane ipak mogu da se bezbedno koriste. Ništa drugo se nije promenilo ljudi su i dalje tamo gde su bili. Informacija o tome da li će Novi Sad preko Centra za socijalni rad obezbediti neki smeštaj za porodice koje su socijalno ugrožene za sada nema i jedino što stanari Dositejeve sada čekaju je novi sastanak sa gradoančelnikom Milošem Vučevićem, koji je zakazan za sutra (četvrtak). Ipak, kako su za 021.rs naveli, ne očekuju da će na tom sastanku čuti išta novo, jer ne vide da se bilo šta menja. Kažu, osećaju da su ostavljeni da se sami snalaze kako znaju i umeju.

Pomenimo i da ni posle sedam dana iz policije, tužilaštva ili gradskih službi nema informacija da li je pokrenut ikakav krivični postupak protiv investitora koji je bez građevinske dozvole počeo radove u Dositejevoj 9 i zbog potkopavanja temelja porušio zid objekta u Dositejevoj 11.

Takođe, za sada iz Grada nema informacija o tome da je neko u gradskim inspekcijama smenjen ili na neki drugi način kažnjen zbog toga što nelegalni radovi nisu zaustavljeni. Naime, stanari Dositejeve 11 su od maja i rušenja objekta u Dositejevoj 9, a potom i kopanja početkom avgusta upozoravali da su ugroženi zbog ovih divljih radova, ali niko od gradskih službi nije reagovao.

  • RSrbija

    26.08.2018 15:46
    Smrdojvodina
    I onda se čudimo zašto nas ne primaju u EU.
  • /

    23.08.2018 13:04
    /
    advokati ih nece zastupati osim na njihovu stetu.
    ici ce im kamata na troskove zbog cega ce ih poslati izvrsiteljima, prema vec vidjenoj semi
  • ex chapman

    23.08.2018 11:02
    advokati
    hoće li se neko od vajnih novosadskih advokata prihvatiti da pro bono zastupa ove nesrećnike? šta, neće? pa da, nemaju čime da ih plate, a ne bi ni da se zameraju mafijašima koji su im najbolji klijenti!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti

Da li će Novosađani slušati Beograd?

Po prvi put od 2016. godine deluje da je opozicija u Novom Sadu koliko-toliko na nogama. Nije sjajno, ali je rezultat koji bi prodrmao aktuelnu vlast bio na vidiku.