Obnovljen nadgrobni spomenik Jovanu Jovanoviću Zmaju

Obnovljen je nadgrobni spomenik Jovanu Jovanoviću Zmaju u Sremskoj Kamenici, koji je bio u lošem stanju.
Na spomeniku su sanirana oštećenja, a obnova je obuhvatala čišćenje prostora, uklanjanje starog betonskog opsega, izradu novog, demontažu nadgrobne ploče, nivelisanje i obnovu kamenih ploča, kao i čišćenje kamenih površina postamenta spomenika.
 
Izvođač radova billa je firma "Granit- Liješće" iz Sremske Mitrovice sa kojom je zaključen ugovor na 189.000 dinara. 
 
Radovi su počeli 10. decembra 2018. godine, a završeni su tri dana kasnije. Nadzor nad radovima obavio je Zavod za zaštitu spomenika kulture Novog Sada.
 
Nadgrobni spomenik J. Jovanoviću Zmaju utvrđen je za spomenik kulture 1968. godine.
  • Vazd

    11.01.2019 19:52
    Tibi
    @Gladius at Anus

    Lepo receno, moguce da se i tu neko okoristio, ali necu da gresim dusu. Zelim da se nadovezem na pricu o kamenickoj Crkvi, koja je inace i najjstarija novosadska Crkva (zdanje je iz 1730-ih, a temelji iz XIV veka), naime, kum Crkve je nas voljeni Igor Mirovic i Hram je ove zime dobio i podno grejanje. Vernik sam, izuzetno vezan od rodjenja za moju Crkvu i gotovo svake nedelje palim svecu u mojoj Crkvi, ali mi se zgadilo nakon ovog poduhvata jako cela ta sarada...
  • Piško

    11.01.2019 12:42
    ...
    Takav intelektualac, humanista i poliglota se rađa jednom u 200 godina i takvu figuru takmičenja iz robotike neće proizvesti za još pet puta toliko.
  • Gladius et anus

    11.01.2019 11:29
    Maximus
    Само да не буде као са црквом у Каменици, то јест да постане већ машина за прање пара... Ипак, реч је о чика Јову Змају. Грехова је да његов гроб буде оскрнављен митом и корупцијом...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti