FOTO: Osvanuli grafiti podrške Maduru u Novom Sadu

Grafiti podrške predsedniku Venecuele Nikolasu Maduru pojavili su se danas na nekoliko lokacija u Novom Sadu.
FOTO: Osvanuli grafiti podrške Maduru u Novom Sadu
Foto: 021.rs
"Čavez zauvek, Maduro predsednik", "Maduro Predsednik, idemo Venecuela", "Čavez živi, borba se nastavlja, Kosovo je Srbija", "Otadžbina, socijalizam ili smrt", napisano je u blizini Skupštine grada, kod zgrade Pošte, u Stražilovskoj i na drugim mestima. 
 
Kriza u Venecueli traje već izvesno vreme, a u veću nestabilnost država je zapala nakon samoproglašenja lidera opozicije Huana Gvaida za predsednika ove južnoameričke republike, koji podršku dobija iz SAD i Evrope. Članice Evropske unije postavile su ultimatum Maduru o održavanju prevremenih predsedničkih izbora, koje je on odbio.
 
Nakon isteka roka za prihvatanje ultimatuma, Nemačka, Španija, Francuska, Švedska, Velika Britanija, Danska, Litvanija, Holandija i Austrija odlučile su da priznaju Gvaida za predsednika Venecuele, a iz Brisela stižu i poruke da EU razmatra uvođenje novih sankcija Venecueli.
 
  
 
Prethodno je predsednik SAD Donald Tramp poručio da slanje američke vojske u Venecuelu jeste opcija, nakon čega su stigle osude iz Karakasa. "Tražim od sveta solidarnost i savesnost, kako ne bismo popustili pred ludilom rata i pretvorili Venecuelu u novi Vijetnam", izjavio je Maduro. 
 
Venecuela je prva država u svetu po procenjenim rezervama nafte. Aktuelna vlast na čelu sa Madurom ima podršku Rusije, Kine, Severne Koreje i Turske. 
 
U Montevideu će se održati prvi sastanak međunarodne kontakt grupe, kako bi se ostvarili uslovi za nove predsedničke izbore u Venecueli. U Kontakt grupi se nalaze Nemačka, Španija, Francuska, Italija, Portugal, Holandija, Velika Britanija, Švedska, Bolivija, Kostarika, Ekvador i Urugvaj.
 
  • xx

    08.02.2019 10:18
    Mi nostalgicari za Milosevicem smo nostalgicni i za vasim bubrezima!
  • NEZAVISNA VOJVODINA

    08.02.2019 07:59
    Ovaj i slicni POLITICKI GRAFITI po Novom Sadu su PLANSKI: Iza kojih stoji REZIM i Rusija. Sve poruke su protiv Zapada i Vojvodine. Sudeci po slovima - farbi; radjeni su bar pola sata, mozda i sat. Postoje kamere, postoji i policija. Pocinioci, medjutim, nisu bili ometani u pisanju. Rukopis je vrlo jasan, prosto sablonski radjen. To je daleko od nekakve "decije igre". O tome vec znaju i zapadne ambasade i sluzbe. A srbija na sebe, cak i zbog ovog, ponovo navlaci sumnju i gnev Zapada. Od kojeg, uzgred, zivi.
  • Samo pitam

    06.02.2019 00:23
    @ Drum
    Dakle, razumem za sve su krivi "zli Amerikanci", ali molim te objasni nam kako to Venecuela profitira od nafte. Sunovrat venecuelanske naftne industrije započeo je nakon talasa nacionalizacije od strane Čaveza, a ne zbog sankcija ili cene nafte. Socijalistički eksperiment nije uspeo kao ni bilo gde na kugli zemaljskoj. Zar je to teško shvatiti? Ljudi glasaju nogama- beže glavom bez obzira iz "socijalističkog raja" i ne treba im CNN da im objasni kakvo je stanje u zemlji.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti