GSP kupuje 13 novih solo autobusa

Novi Sad će uskoro dobiti 13 novih niskopodnih solo autobusa, ukoliko uspe upravo raspisana javna nabavka GSP-a.
GSP kupuje 13 novih solo autobusa
Foto: 021.rs
Reč je o vozilima sa pogonom isključivo na komprimovani gas, sa najmanje 30 mesta (putnička mesta, vozačko mesto i mesto za smeštaj kolica). Svaki autobus moći će da primi oko 90 putnika.
 
Autobusi će biti opremljeni klimom i video-nadzorom.
 
Ovo je prva tura nabavke novih autobusa u ovoj godini. Grad planira da ove godine nabavi 50 novih autobusa sa gasnim pogonom, a rebalansom gradskog budžeta će biti obezbeđen novac za preostalih 37 autobusa. 
 
Grad mora da uloži u obnovu voznog parka jer je većina autobusa starija od 10 godina, a sedamdesetak je starije od dve decenije. Rok za zainteresovane firme koje bi dostavile svoje ponude na ovom tenderu je 10. maj, sa rokom isporuke od najduže 180 dana.
  • N

    05.04.2019 09:25
    A ko ce da ih vozi? Svi vozaci su pobegli preko, zajedno sa ostalim trazenim bransama, razni majstori, inzenjeri, doktori...
    Voze ih priuceni i neiskusni.
  • linoleum

    05.04.2019 08:56
    konzerva
    Bravo,u konzervu od sardina GSP bi da utovari bivola.
  • M

    04.04.2019 23:35
    Dobro je da su na gas, samo da ove sejace malignih bolesti sklone sa ulica. Ovi na gas uz mnogo cistije izduvne gasove su i tiši, a verovatno i isplatljiviji na duzi rok. Elektricni su jos misaona imenica za nas standard, pa su ovi i vise nego dobri. Samo je veliko pitanje kad ce se ovi na gas pojaviti na ulicama, cak se i obicni automobili cekaju po nekoliko meseci, kad se naruce iz fabrike...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti