NS seme doniralo semena za socijalno ugrožene porodice

Socijalno ugrožene porodice koje se bave poljoprivredom sa teritorije Južnobačkog okruga dobiće na poklon semena kukuruza, soje i suncokreta u vrednosti od 4,6 miliona dinara, koje je obezbedio Institut za ratarstvo i povrtarstvo "NS seme".

Ovom akcijom obuhvaćeno je 20-ak mesnih zajednica, a seme će se deliti preko Crvenog krsta. Ima ga dovoljno za oko 500 hektara zemlje.

Direktorka Instituta dr Svetlana Balešević Tubić je podsetila na važnost solidarnosti i brige o svim članovima društva, posebno onima koji su najugroženiji.

- Kao institucija od nacionalnog značaja, Institut kroz donaciju semena pokušava da pomogne domaćinstvima koja su ugrožena, da damo doprinos svojim semenom jer proizvodnja hrane je najvažnija i to je naša obaveza i odgovornost. Naše sorte i hibridi imaju veliki genetski potencijal te ćemo na neki način pomoći da poljoprivrednici ostvare dobre prinose s našim sortimentom, a i da budu zadovoljni. Institut je u obavezi da unapredi i poljoprivredu ove države i celog regiona, što je rezultat osam decenija našeg rada - kazala je Balešević Tubić.

Inače, Institut za ratarstvo i povrtarstvo je kao društveno odgovorna kompanija ove godine dobio visoko priznanje - zlatni znak Crvenog krsta Srbije za svoj doprinos humanitarnim aktivnostima.

Institut je inače prošle godine obeležio 80 godina od osnivanja, a u godini jubileja proglašen i za Institut od nacionalnog značaja za Republiku Srbiju.

  • Komšija

    10.04.2019 07:43
    bravo
    Svaka čast za Institut, nadam se da ce biti sve više ovako društveno odgovornih preduzeća.
  • Dušan

    09.04.2019 19:25
    zloupotrebe
    proveriti po selima ko je dobio besplatno seme, nažalost imamo zloupotreba

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti

Novosadska parking balvan revolucija

Ponekad klizite ulicama i najmanje gledate na put pred vama. Nadate se, iščekujete, usporavate, kao da ćete zaskočiti prazan prostor. Vi ste lovac na slobodno parking mesto.