Vučević: Uspešni pozivi za Apoteku, javne garaže i Spens, u Novi Sad stiže i nemački Boš

Gradonačelnik Miloš Vučević je izjavio da je javni poziv za izbor privatnog partnera za Apoteku "Novi Sad" bio uspešan i da će detalje saopštiti sutra, dok će ugovor najverovatnije biti potpisan do juna.
Vučević: Uspešni pozivi za Apoteku, javne garaže i Spens, u Novi Sad stiže i nemački Boš
Foto: 021.rs

On je dodao da je stigla ponuda i za zakup Galenske laboratorije na pet godina. Vučević je istovremeno najavio da će javnosti u četvrtak saopštiti i rezultate neobavezujućih javnih poziva za gradnju javnih garaža i rešavanje problema energetske efikasnosti Spensa. Vučević je naveo da su se ovi pozivi pokazali uspešnim i da ima zainteresovanih privatnih lica.

Vučević je dodao da će istom prilikom saopštiti i detalje u vezi sa dolaskom dve strane investicije u Novi Sad, fabrike čokolade "Beri Kalebo" i mašinske fabrike "Boš".

Gradonačelnik je dodao da ne očekuje nikakve probleme u vezi sa koncesijom Apoteke "Novi Sad", kao i za sve ostale pomenute investicije i poslove.

"Dobili smo ponudu od jedne od najvećih svetskih kompanija, koja je za Apoteku dala veću ponudu od početne, i vrlo sam zadovoljan cenom koju smo dobili. Činjenica da nam dolaze Švajcarci, da nam dolaze Nemci koje su kupili Kinezi, i da nam dolaze i javljaju nam se svetske kompanije za Apoteku, javne garaže i Spens meni uliva poverenje da je ovaj grad na dobrom putu", naveo je Vučević.

Što se tiče investicije švajcarske kompanije "Beri Kalebo" (Barry Callebaut), kako je pre nekoliko dana rečeno prilikom potpisivanja memoranduma o saradnji u Vladi Srbije, oni će 2021. godine otvoriti fabriku čokolade uz petogodišnji plan investicija od 50 miliona evra. Gradonačelnik je naveo da će se fabrika graditi na privatnoj parceli uz put M7, tj. na izlazu na autoput iz Novog Sada prema Zrenjaninu, a imaće početni godšnji proizvodni kapacitet od 50.000 tona čokolade.

Vučević je dodao da je druga strana investicija dolazak nemačke kompanije "Boš" (Bosch) koja će sagraditi fabriku u radnoj zoni Sever IV, na privatnom zemljištu nedaleko od prostora gde je već sagrađena fabrika Lear, i tu će posao dobiti 440 radnika. Takođe, biće napravljen i razvojni istraživački centar za 50 inženjera.

Podsetimo da se Apoteka "Novi Sad" daje u koncesiju na 15 godina jer sadašnje stanje nije održivo i preti opasnost da Grad ostane bez javnih apoteka, dok se za gradnju javnih garaža i uređenje energetske efikasnosti Spensa traže privatni partneri jer lokalna vlast očekuje da time obezbedi sredstva neophodna da se ti poslovi realizuju.

  • Djole Djokić

    26.04.2019 13:03
    A Promenada
    A Promenada....
    Ajde prvo da dovedu Promenadu do upotrebnog stanja, jos uvek rade "ilegalno"...
    Stepenice, protiv požarna, parking...dugovi!!!
    Lako je obećati, narodno pamćenje traje do "čtvrtka"!
  • Moby Dick

    26.04.2019 01:17
    Ova propaganda tako dobro deluje da sam i ja poćeo nesvesno da verujem u nju. Sutra ću da okačim sliku Najvoljenijeg u dnevnu sobu i da izlazim iz nje natraške da mu nebi slučajno okrenuo zadnjicu.
  • Manjak obrazovanja

    25.04.2019 17:13
    @ZVONČICA
    Ako ste obrazovani nećete raditi takav posao. U Srbiji je većina stanovništva neobrazovana te stoga su to jedini poslovi koji im se mogu ponuditi iako je razumljivo da što je osoba manje obrazovana to više misli i da zaslužuje visoku platu, to je specifičan sindrom koji ima i svoje ime. A niko im nije kriv što se nisu obrazovali, niko ne stoji naoružan ispred visokoškolskih ustanova i sprečava građane da se upišu.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti

Novosadska parking balvan revolucija

Ponekad klizite ulicama i najmanje gledate na put pred vama. Nadate se, iščekujete, usporavate, kao da ćete zaskočiti prazan prostor. Vi ste lovac na slobodno parking mesto.