Osuda napada i pretnji stanovnicima Adica

Gradonačelnik Miloš Vučević osudio je incident koji se 1. maja dogodio na Adicama, kada je grupa mladića napadala, pretila i na nacionalnoj osnovi vređala građane.
Osuda napada i pretnji stanovnicima Adica
Foto: 021.rs

Gradonačelnik je naveo da ne razume te "velike Srbe koji napadaju pekare" ili prave druge incidente.

"Treba tamo (na Kosovo) da odu da vide kako žive Srbi. Nijednom Srbinu na Kosovu neće biti bolje time što napadate pekare ili radite nešto slično po Srbiji ili Vojvodini. Ne znam kako pomažu Srbima i Srbiji tako što napadaju pekare, ne razumem kakvo je to junaštvo. Sebe smatram patriotom koji je više desetina puta išao na Kosovo i koji je i vojsku tamo služio. Ne znam kako su oni veće patriote od mene. Naravno nisam oduševljen ni kad neko pravi simbol albanskog dvoglavog orla i ne treba da očekuje da će da dobije aplauz za to, ali time treba da se pozabave policija i tužilaštvo ukoliko ima nekog prekršajnog ili krivično dela, a ne da se zbog toga razbija pekara. To se ne radi. Ako ste Srbin, pomozite konkretno Srbinu na Kosovu", naveo je Vučević dodajći da ako je neko patriota ima 100 puta boljih načina da se to pokaže.

On je dodao da je u Novom Sadu i ranije bilo sličnih incidenata, podsećajući da je pre nekoliko godina obišao sve pekare koje su bile kamenovane i da kao i u tim slučajevima, i za incident na Adicama očekuje pravovremenu reakciju i policije i tužilaštva i procesuiranje odgovornih.  

Gradonaečlnik kaže da se država trudi da se relaksiraju odnosi između Srba i Albanaca koji su problematični decenijama jer stabilnost ovog dela Evrope zavisi od tog dogovora, ali da neko stalno pokušava da dokaže kako je velik patriota.

Incident je osudila i Liga socijademokrata Vojvodine, koja je pozvala nadležne državne organe da se oglase u vezi sa incidentom na Adicama. 

"Od nadležnih, pored tačnog izveštaja o svemu što se dogodilo, očekujemo imena i prezimena počinilaca, kao i da jasno saopšte da li su napadači pušteni da se brane sa slobode, pod kojim obrazloženjem i za koje delo su optuženi. To što su ti mladići navodno bili pod dejstvom alkohola, nije i ne može biti nikakvo opravdanje za upad u dvorište, prebijanje očeva pred decom, pretnje bacanjem bombi i proterivanjem, psovanje 'majke albanske', razbijanje automobila i pravi teror na ulici", navodi LSV.

Kako su istakli ligaši, ovaj incident zaslužuje najoštriji odgovor i kaznu, "za primer svima drugima koji i pomisle da ovako nešto nekada ponove".

Podsetimo da su trojica mladića 1. maja popodne na Adicama na ulici, kao i dvorištima kuća, fizički napadala stanovnike i pretili im uz uvrede na nacionalnoj osnovi.

  • Dunja

    08.05.2019 14:36
    @Vlada
    Vlado, iz usta načelnika Šušnjića priča SNS i Hrkalovićka. Struka nikako ne progovara.
  • Мунгос

    08.05.2019 14:04
    @ Đura,
    Па већ сви знају ко су фашистичке љиге. Сви су они нашли ухљебље у Љиги Социјалдемократа.
  • Duke

    08.05.2019 13:52
    Orao pao
    Primitivci ne povezuju dvoglavog orla sa Srbijom.Kao da Srbija nema dvoglavog orla i kao da tog istog orla nisu usvojili od nas...Važno je da ponosno pokazuju tri raširena prsta, simbol koji su koristile ustaše i namački nacisti u WW2.Puno je neukih koji pokušavaju da odglume salonske nacionaliste...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti