FOTO: Porodica sa Telepa prinudno iseljena iz kuće u šest ujutru

Verica Vajdić i njen sin Nikola prinudno su rano jutros, bez najave, iseljeni i svojih stanova u Ulici Koste Abraševića, na Telepu.
FOTO: Porodica sa Telepa prinudno iseljena iz kuće u šest ujutru
Foto: 021.rs
Imovina o kojoj je reč odnedavno je predmet sudskog spora između Veričinog sina Nikole i njenog bivšeg muža Zorana Jovanovića. Dok Jovanović tvrdi da mu, zbog poništenja ugovora o poklonu, sklopljenim sa sinom, pripadaju potkrovlje, prvi sprat i prizemlje kuće u kojoj su svi vlasnici u susvojini, Verica Vajdić tvrdi da njen bivši muž potražuje imovinu koja mu je isplaćena i koja mu ne pripada. O tome će sud odlučivati 12. jula.
 
 
Do sada su izvršitelji, zajedno sa policijom, dva puta pokušali da isele porodicu, a oba puta to je prošlo neuspešno zahvaljujući intervenciji aktivista Združene akcije "Krov nad glavom". Prošlog puta je bilo pokušaja razvaljivanja vrata, ali neuspešnih. 
 
Verica Vajdić tada je tvrdila da su se izvršitelji pojavili na iseljenju bez validne dokumentacije.
 
Ovog puta, policija se u ulici postavila već oko četiri sata ujutru. Sekirom su razvaljena ulazna vrata dva sata kasnije, a Verici je rečeno da uzme lične stvari iz stana na prizemlju i izađe.
 
"Pitala sam policiju zbog čega ja moram da izlazim kad je stan u koji su upali moj, nije uopšte predmet spora, već je reč o stanu iznad. Rekli su mi da moj bivši suprug ima pravo i moj stan da uzme jer je reč o idealnim delovima zgrade, što nema mnogo smisla. Sin je otišao u stanicu jer mu je rečeno da će tamo dobiti ključeve od stana, ali da će ih dobiti i moj bivši suprug. Njemu danas ističe zabrana prilaska koju je dobio jer je fizički nasrnuo na mene, naočigled kamera koje su sve snimile", navodi za 021 Verica Vajdić.
 
 
Mihajlo Nikolić iz ZA "Krov nad glavom" kaže za 021 da su pomoćnici izvršitelja zamenili brave, a da je asistiralo najmanje dvadesetak policajaca.
 
"Neki su bili novi regruti iz drugih mesta, nisu imali pločicu s imenom. Policija je rekla Verici da će njen bivši suprug moći slobodno da se useli, te da bi to moglo da dovede do nekih nasilnih situacija, što je nečuveno. Gde su bili kad je dobijala preteća pisma, kad je napadnuta, kad su napadali našu inicijativu? Ovaj stan iz kog su je izbacili nije deo postupka i drugi stanari nisu dirani - to znači da bi neko slobodno mogao da uđe i iseli mene iz mog stana zbog tuđeg spora u zgradi", smatra Nikolić.
 
Više o ovom postupku, stavovima bivšeg supruga i Verice, kao i prethodnim pokušajima iseljenja, čitajte OVDE.
  • Aleksi

    25.11.2019 01:10
    Ni u EU nije bolje!
    Naime nesto slicno, ne isto, ali slicno sam dozivela sa bivsim partnerom, a policija mu je pomogla u tome i predlozila mu to. Naime policija je nekih pola meseca dan za danom, nekada i po 2x dolazila na stan kod nas zbog nasilja u porodici, ali ni jednom on nije dobio zabranu prilaska ili bilo sta da su promenili. Pomusali su kao da mi kazu da ja moram izaci, medjutim za to sam uvek imala spreme argumente da ja zakon poznajem kao i svoja prava i tipa "Ako MORAM ja izaci kako kazete, sto me onda ne izbacite Vi? Vi ste ovlascena lica za to!".. Na kraju kada sam jedva zivom silom uspela podneti prijavu protiv njega oni su me pokusali poslati na psihijatriju sa koje sam odmah pustena, uz pismo da je sa mnom sve u najboljem redu, samo imam losu zivotnu situaciju sa partnerom. Tog dana dok sam ja cekala izvestaj psihijatra i dok sam se dovukla u stan, on je bio u policiji gde su ga savetovali da zameni bravu, a ostatak ce oni da odrade kako je sutra dan i bilo tj ne bi ni bilo da ja nisam otisla sa sinom do parka..Po povratku iz parka samo sam videla svoj kufer poluprazan na hodniku,nazvala sigurnu kucu, uputili me na policiju, a policija po dolasku mi nije ni dozvolila da udjem i uzmem svoje licne stvari ili dokumenta, morala sam od njega traziti da mi ih da i to AKO ZELI ON sto je necuveno,ej! Daju mu za pravo da on zadrzava moje stvari i dokumentaciju! U besu sam cak policiji zapretila tuzbom bude li mi nesto falilo. A sve samo jer je on drzavljanin AT, a ja EU druge zemlje.
  • Mila

    11.07.2019 20:34
    N1
    Insajder treba da obradi situaciju profesije prodavca privatnok izvršitelja. Prodaje preko stečaja itd. Koliko je samo tu para utajeno i koliko je sve jednostavno i dobro organizovano. Bilo da se radi o prodaji imovine fizičkih lica ili preduzeća u stečaju ili neka druga, svuda je uključen organizovani kriminal. Ozbiljna utaja poreza i prevara građana.
    Spremni da pomognemo novinarima, da se brzo rasplete situacija.
  • Odgovor

    10.07.2019 11:03
    @ goja
    Mi nismo u EU i naš sistem nije funkcionalan, sve korumpirano. Otišli ste da živite u EU zato što ovde nešto opasno ne funkcioniše. Kod nas hoće da primnjuju zakon EU, a standard nam je kao u Etiopiji. Svuda u EU privatni izvršitelji rade po zakonu i svuda je sudska odluka zakon. E kod nas to nije slučaj, sve se radi suprotno zakonu. Jedva čekam da uđemo u EU i da se stane na put bandi privatnih izvršitelja. Ja sam za EU, ali da su standardi svuda isti.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti