Više od 5.000 budžetskih mesta za brucoše na Univerzitetu u Novom Sadu

Budući brucoši fakulteta Univerziteta u Novom Sadu imaće na raspolaganju 5.584 budžetska mesta, odlučila je Pokrajinska vlada.
Više od 5.000 budžetskih mesta za brucoše na Univerzitetu u Novom Sadu
Foto: 021.rs
Ubedljivo najviše budžetskih mesta za brucoše ima Fakultet tehničkih nauka - 1.483. 
 
Prirodno-matematički fakultet ima 693 mesta, dok će Poljoprivredni fakultet maturantima srednjih škola moći da ponude 565 budžetskih mesta.
 
Filozofski fakultet na raspolaganju ima 544 mesta, Ekonomski fakultet 489, a Medicinski fakultet 415
 
Na Tehnološkom fakultetu za brucoše ima 225 budžetskih mesta, na Tehničkom "Mihajlo Pupin" 244, Pravnom 177, Akademiji umetnosti 154, Građevinskom fakultetu 110, Fakultetu sporta i fizičkog vaspitanja 163, Pedagoškom fakultetu 112 i na Učiteljskom fakultetu na mađarskom nastavnom jeziku 45 mesta.
 
Vlada je donela i odluku po kojoj za prvu godinu master studija na fakultetima Univerziteta u Novom Sadu ima 2.574 budžetska mesta, a za doktorske studije 241 mesto. Za master strukovne studije ima 18 mesta, a specijlističke akademske dva.
 
Ceo spisak možete da pogledate OVDE.
  • Mile

    30.05.2020 11:15
    Fakultet
    Nemojte upisivati Pravni fakultet radićete u buregdžinici.
  • @sinisa

    30.05.2020 07:52
    Nema veze što je isti narod u pitanju.
    Novac od poreza se ne sliva u isti budžet.
    Njihovi budžeti ostaju neokrnjeni, oni ne moraju da plaćaju školovanje i studentske domove za svoju decu, a mi moramo i za svoju i za njihovu.

    Dokle će Vojvodina finansirati sve i svakoga?
    Posle toliko finansiranja ostalih, za Vojvođane više ne ostaje ništa, nije ni čudo što su vam primanja ispod proseka R. Srbije (po prvi put u istoriji).
  • T-Rex

    30.05.2020 00:57
    @Nik
    Prava anomalija je da takvi kao ti umeju da ostave komentar, a ne znaju da upotrebe mozak. Idemo redom:
    1. Osobe sa zavrsenim fakultatom imaju u proseku vecu platu, sto znaci u proseku vise novca od poreza za drzavu
    2. Firme u kojima rade fakultetski obrazovani ljudi imaju u proseku mnogo vecu zaradu po radniku, od firme u kojoj rade osobe bez fakultata, sto opet znaci veci porez
    3. Ukoliko drzava ne plati skolovanje buducim profesorma matematike, matematiku ce nas uciti stranacki botovi, koji dalje od 3 sendvica ne znaju da sabiraju. Slicno je i sa ostalim profesorima.
    4. Ako drzava ne plati skolovanje buducim doktorima, gde ces da odes da se lecis? Kod automehanicara ili metalostrugara? Svaka cast ovim zanimanjima, ali ne bih se lecio kod njih.

    @Nik, kaze stara poslovica: Kako sejes, tako i zanjes. Svaka normalna drzava bi trebalo da seje obrazovanje...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti