Pregled nedelje na 021: Ko upravlja Novim Sadom, podela gradskog "kolača" i večite urbanističke muke

Novinari 021 su vas i tokom protekle nedelje proveli kroz sva najbitnija dešavanja u Novom Sadu.
Pregled nedelje na 021: Ko upravlja Novim Sadom, podela gradskog "kolača" i večite urbanističke muke
Foto: 021.rs

Nedelju za nama obeležilo je formiranje gradske vlasti i sve o tome ste mogli da saznate na našem portalu. Uz to, na 021.rs mogli ste da čitate o urbanističkim promenama i o tome šta one donose građanima.

1. Na portalu 021.rs čitaoci su mogli da pročitaju ko je Miloš Vučević, čovek koji je po treći put dobio mandat gradonačelnika Novog Sada (OVDE). Predstavili smo vam, iz dva dela, i ko je ko u gradskoj vlasti (PRVI DEO, DRUGI DEO), koje su bile prethodne funkcije većnika i po čemu su poznati javnosti. Kod nas ste takođe mogli da pročitate reakcije opozicije na novu-staru vlast (OVDE).

2. Uporedo sa formiranjem vlasti, krenula je i podela "kolača" u gradskim preduzećima, a ko je sve podneo ostavke i kako se deli plen, možete pročitati OVDE.

3. Stanari bivše Kokre (Bulevar oslobođenja) sa svojim problemom obratili su se upravo novom-starom gradonačelniku Milošu Vučeviću. Njih muči izgradnja poslovne zgrade na mestu okupljanja komšiluka i improvizovanog dečijeg igrališta. Detalje o ovoj borbi za parče zemlje čitajte OVDE.

4. A još jedna zgrada nići će u Novom Sadu, i to, ni manje ni više nego dvanestospratnica. Lokacija izgradnje je Radnička 2, mesto prethodno namenjeno za smeštaj gradskih službi i sudskih organa. Šta se sve planira čitajte na ovom LINKU.

5. I dok neke zgrade niču, druge propadaju. Sa nekadašnje kasarne u Vojvode Bojovića konstantno otpadaju delovi i tako ugrožavaju bezbednost građana. Ministarstvo odbrane ćuti. Zgrada se, inače, nalazi pod prethodnom zaštitom kao spomenik kulture. Detaljnije OVDE.

  • Msg

    28.09.2020 11:07
    Sms
    Ne moj posle da niko nije kazao
    Crnojevic u carinsku zonu
    Radnici carine znaju ko vredi
    Prilika da se speres gradonacelnice od ovih koji su te zatrpali
  • Jelena

    28.09.2020 07:49
    nikogovići
    Šro se tiče kasarne na dobroj je lokaciji pa se čeka da se uruši. Onda dolaze braća i zidaju oblakoder. Nema nama više našeg Novog Sada. Sve lepo što su predce ostavili ovi ruše a ostavljaju ruglo za budućnost.
  • Sretoje

    27.09.2020 22:25
    Ako zna ko?
    Jer istina da Bokan dobija sume vojvodine?Negde sam procito...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti