Policija: Uskoro bez redova za dokumente

Novosađani će konačno lična dokumenta u policiji dobijati na primeren način, pa ubuduće više ne bi trebalo da pred šaltere dolaze u zoru, kako bi imali šanse da dođu na red.
Novosađani će konačno lična dokumenta u policiji dobijati na primeren način, pa ubuduće više ne bi trebalo da pred šaltere dolaze u zoru, kako bi imali šanse da dođu na red.

Šef Odseka za upravne poslove novosadske policije, Branislav Đurđev, kaže za Radio 021 da će po hitnom postupku biti primljeno 20 novih službenika, koji će raditi na izdavanju dokumenata: "Za početak će se ići samo na popunjavanje postojećih šalterskih mesta, odnosno šaltera koji ne rade zbog godišnih odmora. Uradićemo analizu, pa gde postoji potreba, otvorićemo i nove šaltere".

Đurđev kaže da zapošljavanje novih službenika, nije sve što će Ministarstvo unutrašnjih poslova učiniti kako bi se smanjile gužve. "Uskoro će početi internet zakazivanje, o čemo ćemo javnost blagovremeno obavestiti. Tako jedan broj ljudi, apsolutno neće imati potrebu da dolazi, da stoji u redu, uzima brojeve", objašnjava šef Odseka za upravne poslove Policijske uprave u Novom Sadu. On dodaje da će dolazak na šalter uskoro biti moguće zakazati i porukom putem mobilnog telefona, pa očekuje da gužvi više neće biti. Prema njegovim rečima, trenutne gužve posledica su godišnjih odmora, maturskih ekskurzija, kao i izdavanja dečijih pasoša.

Dodajmo da je Ministarstu unutrašnjih poslova trebalo dve godine, koliko je prošlo od počekta izdavanja novih dokumenata, da na odgovarajući način organizuje rad šalterskih službi. Ogromne redove delimično su smanjili prošle godine, kada su uz pomoć gradskih vlasti, otvorili šalter salu na Bulevaru oslobođenja, kod Mosta slobde. (D.S.)
  • mivi

    26.07.2011 09:57
    sve teče ali se ne menja
    ??????????????!!!!!!!!!!!!!
  • mivi

    26.07.2011 09:55
    sankcija
    Da snose bilo kakvu odgovornost za ono što rade (ama bilo kakvu!), vodili bi računa šta rade. Ovako "treniraju strogoću", važnost im raste, osećaj podaništva grđana pokornih takođe. Sve teče ali se ne menja.
  • limanac

    10.07.2011 23:18
    I posle 20 dana situacija je i dalje izuzetno losa. Saobracajnu dozvolu sam trebao da pokupim pre 3 meseca ali svaki put kad odem nema brojeva. Bio sam u petak (08. Jula) u 6:30 i bio sam tad vec 250-ti uredu pola sata pred otvaranje stanice. Prebrojao jedan covek ispred ispred mene lepo jer ni sam nije mogao da veruje. Do 8h nisam ni dosao do ulice u kojoj je stanica, a kamoli dobio broj. Na ulazu u stanicu su postavili drcnog, bezobraznog i bahatog policajca koji je pustao po 2-3 svakih par minuta a usput krajnje nekulturno i nepristojno pricao sa ljduima koji su cekali u redu. U 8:15 sam odustao i otisao kuci bez dozvole. Meni je ne shvatljivo da trebam da cekam ceo dan za posao koji objektivno traje 2 minuta i da za to ne moze da se otvori poseban salter a ne da cekaju ljudi koji podizu dokumenta (sto traje 2 minuta) i oni koji predaju (sto zbog procedure traje 10-20minuta po klijentu). Svakom sa zdravom logikom je jasno da bi to trebalo razdvojiti.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti