Ponude za TE-TO do oktobra

Zainteresovani investitori za modernizaciju i proširenje Termoelektrane-toplane "Novi Sad" trebalo bi svoje ponude da dostave do 30. septembra, u skladu sa rokovima datim u tenderskoj dokumentaciji, saopštio je danas EPS.

Zainteresovani investitori za modernizaciju i proširenje Termoelektrane-toplane "Novi Sad" trebalo bi svoje ponude da dostave do 30. septembra, u skladu sa rokovima datim u tenderskoj dokumentaciji, saopštio je danas EPS.

"Da li će to učiniti samostalno ili kao konzorcijum, zajedno sa nekom drugom kompanijom koja nema status učesnika u postupku, ali je naknadno pokazala zainteresovanost za učešće u ovom projektu, biće poznato kad se otvore ponude", izjavio je član Upravnog odbora Društva "Energija Novi Sad" (ENS) Zoran Manasijević. Potencijalni investitori, budući strateški partneri EPS-a i grada Novog Sada, mogu do 29. jula da posete postrojenje i vide podatke o tom projektu, kako bi pripremili finansijski, tehnički i pravni izveštaj, navodi se u saopštenju.

EPS i grad Novi Sad uložiće zemljište sa postojećom infrastrukturom i postrojenjima. Od strateškog partnera se očekuje da dokapitalizacijom stekne većinsko učešće u ENS-u, kao i da, pored neophodnog finansijskog i operativnog kapaciteta, raspolaže iskustvom u podizanju i upravljanju sličnim postrojenjima. Novo postrojenje moći će dugoročno da obezbedi grejanje Novog Sada, a i da pokrije očekivani nedostatak električne energije u Srbiji, dok se ne završe elektrane koje EPS planira da gradi sa drugim strateškim partnerima, navodi se u saopštenju.

  • Kiki

    24.06.2011 15:52
    Stasta bi se kao pitanje moglo postaviti Jelicu!
    Pocevsi od toga sta je sa sabotazom il je neko ipak namerno od njih zavrnuo grejanje, otkud 32 miliona evra duga, jel on placa ista sem putovanja i fakultete SPO klikovima koje je zaposlio u Toplnu i tako redom.
    kako se meni cini nece biti grejanja od iktobra jer ce Srbija gas da utuli jer ovaj ne placa nikom nista! (sem svojima gde ima procenat)
  • @Lila

    24.06.2011 05:51
    То Север
    Сад је мало јасније, иако је и даље сасвим отворено питање: Зашто радови на ТО Север стоје, зашто то прошле године нису завршили и мисле ли они ту топлану икад прикључити на ТЕ-ТО. Громогласно су најављивали још у 2010. како ће решити све проблеме прикључењем Севера на ТЕ-ТО, кад оно ... Неко им заврће вентиле у шахтовима да би пролетос нешто тамо прчкали јер су вероватно исплатили сав новац, а урадили шта су урадили. Сада у јеку грађевинске сезоне све стоји и ни листак изнад канала се не мрда.
    Према томе, око те његове фирме не треба да се трошите. Такви дилетанти такав посао нити су могли нити ће моћи радити. Много крупније питање је да ли ће такви као он преузети ту термоелектрану, па макр била и пред гашењем!!!
  • T-Rex

    23.06.2011 15:04
    ???
    NIje li direktor EPS-a rekao pre dva nedelje na RTS-u da ce ta TE-TO biti zatvorena za koju godinu?
    http://www.blic.rs/Vesti/Ekonomija/255809/EPS-planira-da-ugasi-10-elektrana-do-2020-godine

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti