Danas test iz matematike

Učenici osmih razreda nastavljaju polaganje male mature.

Učenici osmih razreda danas nastavljaju polaganje male mature.

U osnovnim školama od 10 sati polažu se testovi iz matematike, a đaci imaju dva sata za rešavanje. Uz direktan prenos na Radio televiziji Srbije ministar prosvete će i danas u 9.50 izvući ispitnu kombinaciju.

Ministarstvo prosvete i nauke saopštilo je da, prema izveštajima supervizora, za sada nema primedaba na jučerašnje polaganje testova iz maternjeg jezika.

Mala matura je obavezna za sve osnovce, bez obzira na to da li žele da upišu srednju školu. Završni ispit se boduje za upis za srednje škole, đaci na testovima iz jezika i matematike mogu osvojiti najviše po 20 poena, a uspeh iz škole može im doneti najviše 60 bodova.

Preliminarni rezultati završnih ispita biće poznati 29. juna, a konačni rezultati biće istaknuti 3. jula. Liste sa željenim obrazovnim profilima i gimnazijskim smerovima đaci će predavati 4. i 5. jula, a na listi može biti upisano 20 želja. Upis đaka obaviće se 13. i 14. jula. Time se završava prvi upisni rok. Drugi upisni rok za preostala nepopunjena mesta u srednjim školama trajaće od 14. do 16. jula.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti