Rekonstruisaće se deo Ulice Veselina Masleše

Uprava za građevinsko zemljište i investicije raspisala je javnu nabavku za rekonstrukciju dela Ulice Veselina Masleše kod Osnovne škole "Svetozar Marković - Toza".
Rekonstruisaće se deo Ulice Veselina Masleše
Foto: Google maps

Kako se navodi u tenderu za ove radove koji su procenjeni na 70 miliona dinara, radiće se rekonstrukcija saobraćajnih površina na delu Ulice Veselina Masleše, od Kornelija Stankovića do pruge, neposredno kod škole "Svetozar Marković Toza", u dužini od 450 metara.

U projektu za izvođenje radova se kaže da je na ovom delu ulice postojeći kolovoz promenljive širine, od tri do pet metara, i u veoma lošem stanju. Sa jedne strane ulice su kuće i zgrade, a sa druge zelena površina koja odvaja kolovoz od pešačke staze na Bulevaru Evrope. Na delu ulice postoje i pešačke staze sa obe strane, kao i parking u delu bližem pruzi i školi.

Projektom je predviđeno da se rekonstrukcijom dobije kolovoz širok 5,5 metara, sa pešačkim stazama širokim od 1,6 do 2 metra, a broj parking mesta bi se povećao njihovom gradnjom gde je to moguće, tako da bude 175 redovnih parking mesta i devet za vozila osoba sa invaliditetom. Planirana je rekonstrukcija vodovodnih cevi u dužini od skoro 190 metara, kao i kanalizacije u dužini od oko 280 metara. Biće postavljeno 16 novih stubova javne rasvete.

Rok za dostavljanje ponuda je 18. mart.

  • Tanja

    14.04.2021 18:01
    Nada
    Bilo je vreme da se ovaj nered reguliše.
    Zašto opština ne obaveze graditelje novih zgrada da moraju da obezbede parking mesta uz gradnju zgrada.
    Znači koliko je stanova u zgradi obezbediti toliki broj parking mesta za stanare te zgrade.
    Tako bi se smanjio nered vezan za parkiranje i nebi stanari ako imaju svoje parking mesto pred zgradom zauzimati parking pred zgradom u kojoj ne živi.
    Gospodo razmislite malo.
  • Shin Sekai

    26.02.2021 14:29
    A mogli bi i prugu da uklone
  • sve u parking

    26.02.2021 11:55
    5,5 metara kolovoza i 175 parking mesta oteto od zelene površine?
    Gde je ekipa koja se buni protiv garaža? Što grad ne napravi na tom mestu garažu i sačuva zelene površine?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti

Da li će Novosađani slušati Beograd?

Po prvi put od 2016. godine deluje da je opozicija u Novom Sadu koliko-toliko na nogama. Nije sjajno, ali je rezultat koji bi prodrmao aktuelnu vlast bio na vidiku.