Bira se novi rektor Univerziteta u Novom Sadu

Novi rektor Univerziteta u Novom Sadu biće izabran narednog ponedeljka, 12. aprila, na sednici Saveta UNS.
Bira se novi rektor Univerziteta u Novom Sadu
Foto: 021.rs
Ko su kandidati za novog rektora i za prorektorski tim utvrdiće se 8. aprila na sednici Senata, poručuju za 021.rs u Rektoratu Univerziteta u Novom Sadu.
 
Aktuelnom rektoru Dejanu Jakšiću sa Ekonomskog fakulteta ističe trogodišnji mandat, kao i prorektorskom timu koji je odabrao. Njega su činili prorektor za nastavu i studentske aktivnosti Sanja Podunavac Kuzmanović sa Tehnološkog fakulteta, prorektor za nauku Stevan Stankovski sa Fakulteta tehničkih nauka, prorektor za finansije i organizaciju Vladislav Zekić sa Poljoprivrednog fakulteta, kao i prorektor za međunarodnu saradnju Dejan Madić sa Fakulteta sporta i fizičkog vaspitanja.
 
Iako je izabran na funkciju, Stevan Stankovski više nije na spisku prorektora na sajtu Univerziteta u Novom Sadu - kako saznajemo, on je pre oko pola godine podneo ostavku.
 
Prema nezvaničnim informacijama 021.rs, na rektorsku poziciju ovog puta pretenduju dva aktuelna prorektora - Sanja Podunavac Kuzmanović i Dejan Madić. Nijednog od kandidata nije, kako saznajemo, predložio njihov matični fakultet.
 
Mandat novom rektoru počinje 1. oktobra 2021. godine i traje do 30. septembra 2024. godine.
 
Kandidate za rektore predlažu nastavno-naučna veća fakulteta i instituta u sastavu Univerziteta, kao i stručna veća i to većinom glasova od ukupnog broja članova veća.
 
Konačnu reč daje pomenuti Savet Univerziteta u Novom Sadu, koji čini 14 predstavnika različitih fakulteta, tri predstavnika instituta, devetoro predstavnika osnivača i petoro predstavnika studenata. Ko sve čini Savet saznajte na OVOM LINKU.
  • Beda

    06.04.2021 13:00
    Beda
    Kako je porazavajuce da profesori i neki ugledni ljudi ostavljaju ovde komentare, da je to smisao zivota komentarisati anonimno, gde je neka etika kodeksi sve moralne vrednosti polako nestaju
  • Neutralna

    05.04.2021 23:22
    Neupućenima
    Svim zainteresovanim licima koji su željni da komentarišu, a možda nisu dovoljno upućeni, prvo proverite reference i ulogu onih koji vode Fakultete ili Univerzitet. Samo da se obratim gospodinu ili gospođi, a možda i gospođici koji ili koja se predstavlja sa Megre da pitam, da li je imao ili imala priliku da upozna gospodina profesora Madića ili bilo koga od pomenutih profesora pa da o njima na taj način sudi.
  • Jelena

    05.04.2021 22:34
    Rektorat
    Pravi rektor sve ove godine je Vera Mirović.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti