Šta vas očekuje za vikend u Novom Sadu?

Konačno je vikend i više nije toliko bitno šta je izvesno, a šta ne, dokle god se uživa.
Šta vas očekuje za vikend u Novom Sadu?
Foto: 021.rs
Ono što možemo da znamo jeste kakvo će vreme biti i kojim događajima bismo mogli da oplemenimo slobodne dane.
 
Subota super, nedelja "onako"
 
Meteorolozi za subotu najavljuju sjajno vreme, sa maksimalnom temperaturom od 29 stepeni Celzijusa. Ako morate da radite, istrpite nekako i onda konačno dajte se hedonizmu na koji svakodnevnica nema uticaja. 
 
Jutarnja temperatura biće prijatnih 18 stešeni Celzijusa, a već od 10 časova kreće vreme idealno sa sunčanje na Štrandu ili za beg na Frušku. Već od 10 sati temperatura će biti oko 27 stepeni Celzijusa i rašće do subotnjeg maksimuma, a 29°C zadržaće se sve do 18 časova, kada će krenuti da popušta. 
 
Vedri dan dočekaće vedra noć. 
 
Nedelja će krenuti obećavajuće, umereno oblačno, kažu meteorolozi, ali ipak maksimalnih 25 stepeni Celzijusa prijaće svima. Isplanirajte sebi ovaj dan, jer se od podneva može očekivati kiša. Posle podne će se vreme primiriti, biće oblačno, ali makar suvo. 
 
Podsetimo se
 
Za sada nema najava radova, restrikcija vode ili isključenja struje, ali takve mogućnosti nisu isključene.
 
Ipak, podsetimo se koja mesta je dobro zaobići. Deo Ulice vojvode Mišića je zatvoren, a isto je i sa Trifkovićevim trgom i Dunavskom ulicom
 
Obratite pažnju i na radove duž Sentandrejskog puta, između Ritske i Ulice Otokara Keršovanija. Uz to, autobus na liniji 12 i dalje ima izmenjenu trasu, pa se na OVOM LINKU informišite kako da ne promašite destinaciju.
 
A sad ono glavno
 
Vikend je glavna stvar gde ići i šta raditi. Pa da vidimo šta će se dešavati u Novom Sadu zanimljivo.
 
Ako vam je zvuk tamburice mio, onda u subotu i nedelju, na Sunčanom keju, kod Doma vojske, možete da posetite festival "Čarde i bande" - biće tamburaša i riblje čorbe, a program počinje već od 12 časova.
 
Aktivizma nikad dovoljno. U subotu, od 10 časova, na Trgu Republike, organizovaće se edukativno-biciklistička vožnja i predavanje "Biciklizmom za životnu sredinu".
 
Ukoliko tražite žurku, onda je Miletićeva 40 mesto za vas. U Domu b-612 svoj set je pripremio Sebastian Schund, a žurka počinje u 20 časova.
 
Nedelja ujutru može da vam bude rezervisana za akcijanje u prirodu. Planinarsko-rekreativna sekcija Novi Sad organizuje "zahtevnije pešačenje na Fruškoj gori", šetaće se 22 kilometra, a okupljanje je u Limanskom parku, na stajalištu kod Mosta slobode, u 8:10 časova.
 
Roditelji nakon pre ručka mogu da provedu vreme sa mališanima, a jedna od opcija je i predstava "Kos i lisica" u Pozorištu mladih, koja počinje u 11 sati.
 
Ukoliko ručate ranije, i ako hrana stigne da se slegne, možete da prošetate do Bachata Faith Dance Studija, gde će od 15 časova Alex Rosero iz Španije održati radionicu baćate. Razdrmajte kukove uz latino ritam.
 
U nedelju je i poslednji dan filsmkog festivala "Španski metar", koji se dešava u Kulturnom centru Novog Sada. Za dobar kraj nedelje preporučujemo film "Fudbalski klub Autsajderi", koji u KCNS počinje u 20 časova. 
 
Ako vam kišna nedelja odloži planove za izlazak iz stana ili kuće, onda vreme možete da "ubijete" fantastičnom serijom "Black Mirror".
 
Ako ste propustili...
 
Portal 021.rs vam svakodnevno donosi priče od značaja za Novi Sad i Novosađane. Ne propustite one koje su privukle veliku pažnju, a ne zaboravite i da nas zapratite na Instagramu:
 
 
 
 
Tekst "Šta vas očekuje u naredna 24 sata u Novom Sadu" je autorsko delo i ne može se kopirati na druge platforme i sajtove bez prethodne dozvole redakcije portala 021.rs.
  • Omg

    05.06.2021 09:17
    Volim nas Novi Sad ♥️
  • Mirko

    05.06.2021 08:20
    NS
    Dobar tekst, lijepo je pročitati nešto normalno i pozitivno, zbog čega se i voli Novi Sad. Neka vam ostane to kao praksa uoči svakog vikenda. :)
  • Djomla

    04.06.2021 21:58
    Svaka cast
    I hvala na clanku koji informise o desavanjima u gradu a da nije politika I hronika.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti