APV o izborima za savete MZ: Građani se oslobodili straha

Nedavno osnovana Akcija progresivne Vojvodine osudila je zloupotrebu javnih resursa od strane Srpske napredne stranke na izborima za savete mesnih zajednica u Novom Sadu.
APV o izborima za savete MZ: Građani se oslobodili straha
Foto: 021.rs
Kako navode u saopštenju, pozdravljaju izbor velikog broja nezavisnih kandidata, koji su se na listama pojavili svojim imenom i prezimenom kao predstavnici građana. 
 
"Istovremeno osuđujemo zloupotrebu partijskih i javnih resursa od strane Srpske napredne stranke kroz prisustvo i aktivno učešće u kampanji velikog broja stranačkih aktivista, gradskih i državnih funkcionera, zloupotrebu službenih vozila, pritiske usmerene na glasače i pretnje protivkandidatima. Na izborima za savete mesnih zajednica biraju se individualni kandidati, a ne partijske liste, i svako kršenje zakona mora biti sankcionisano", poručuju u APV.
 
Dodaju i da im je, uprkos svemu, drago što se "veliki broj građana oslobodio straha i pokazao da na ovaj način želi da participira u upravljanju gradskim resursima i javnim dobrima".
 
Ukazuju i na to da postoje manjkavosti sadašnjeg zakonodavstva, koje ne obezbeđuje adekvatnu reprezentaciju i dovoljno nadležnosti najnižim jedinicima lokalne samouprave, zbog čega će u narednom periodu predstaviti svoj zakonski predlog.
  • Sarah

    15.06.2021 16:19
    neobavesteni
    Zasto niko ne pise o tome da vecina gradjana u okolnim mestima nije bila obavestena o izborima, da su u Veterniku, Futogu, Kacu...gradjani pozivani telefonom, ali samo oni koji su clanovi SNS??? Da sam na pitanje "kakva je ovo guzva ovde" od decka na vratima dobila odgovor " Ma nista, to je samo izbor za savet Mz, pa ako zelite mozete da glasate, ako znate kom birackom mestu pripadate"....
  • Марина

    15.06.2021 14:32
    i uprkos... @ Они владају са 10% подршке, а ви не владате са 2% подршке, што је и логично. Свуда у свету је тако, али једино праведно је ОБАВЕЗНО гласање, под претњом жестоких новчаних казни. Искористи листић као буљобрис, али ИЗАЂИ!
  • Nataša

    15.06.2021 12:26
    Nema straha
    Mediji su se više uplašili da podrže građane, oni su zatajili.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti