"Kanal 9" ostaje samo na KDS-u

SBB neće vraćati "Kanal 9" u svoju ponudu analogne kablovske televizije.
SBB neće vraćati "Kanal 9" u svoju ponudu analogne kablovske televizije.

U obrazloženju koje je dostavljeno Radiju 021 navodi se da je zbog ograničenih kapaciteta moralo doći do gašenja odnosno  premeštanja kanala iz analogne u digitalnu ponudu, a odabir kanala je rađen na osnovu podataka o njihovoj gledanosti. Dodaje se da su u toku dogovori sa nekim od lokalnih televizijskih stanica, uključujući i "Kanal 9", u vezi sa distribucijom njihovog programa kroz SBB digitalnu platformu.

Vlasnica "Kanala 9" Maja Pavlović rekla je za naš radio da ta televizija nema interesa da se emituje preko D3 digitalne kablovske televizije, već da ostane u osnovnom paketu. Iz tog razloga Novosađani koji su priključeni na kablovsku mrežu mogu da prate program "Kanala 9" samo u ponudi KDS-a, gde, kako kažu, nemaju nameru da tu televiziju brišu iz programske ponude. (D.B)

  • Grk

    19.07.2011 16:17
    Opet Vi o glupostima...Pa dokle vishe
    Нови Сад – Скидање ТВ Канал 9 са кабловске СББ телевизије непосредно после емисије о генетски модификованим организмима и прикривеном геноциду над становништвом Србије запрашивањем отровима са неба из авиона највеће терористичке организације на свету који се спроводи уз знање и сагласност државног врха, недвосмислено указује да се истина прикрива и да режим не бира средства.

    Оператер СББ кабловске телевизије је само извршио наређење режима да се гласило које преноси истину онемогући пред широм јавношћу. Тиме се оператер директно ставио у функцију прикривања геноцида над становништвом Србије, али и везао своју судбину са судбином однарођеног злочиначког режима.

    ТВ Канал 9 представља једину телевизију која је била отворена за све комуналне проблеме града од 300.000 становника, за све друштвене организације и за различита политичка мишљења. Што је још важније, када су грађани прихватили СББ оператера, ТВ Канал 9 је била на списку ТВ станица овог оператера. На тај начин грађани Новог Сада су двоструко оштећени и преварени.

    Гушење слободе информисања и увођење цензуре представља увод у тоталитаризам и диктатуру, посебно због разлога скидања ове телевизије која је једина била отворена за истину о прикривеном геноциду над становништвом Србије.

    По изнетом примеру режим преко послушничких оператера и тзв. јавних средстава не дозвољава становништву да сазна истину о издаји и предаји народа злочиначкој организацији да га запрашује отровима са неба и да им спрема отрове у тањиру.

    Због таквог односа према грађанима и будућности своје земље режим ће сносити одговарајуће последице, од тога их нико никада не може ослободити.

    Директор

    Никола Алексић, с.р.

    Скидањем ТВ Канал 9 са кабловске телевизије СББ оператера, још више су оштећена удружења грађана из области пољопривреде, јер је то била једина телевизија која је имала слуха за пољопривреднике и њихове проблеме.

    Несхватљиво је да се једна регионална телевизија која је уједно и прва приватна телевизија, тако олако може скинути са програма кабловске телевизије и угрозити егзистенција запослених на ТВ Канал 9.

    У овом случају се ради о кршењу људских и уставних права, јер информисање спада у категорију која се гарантује Европском конвенцијом о заштити људских права и основних слобода и Уставом Републике Србије.

    Теме које је ова ТВ покретала су била животна и актуелна, као што је била емисија о генетски модификованим организмима против којих се и Српска православна црква јавно изјаснила и стала уз свој народ. Зато је са великим чуђењем доживљено ово скидање ТВ Канал 9 са програма кабловске телевизије када у РРА седи представник СПЦ на високој функцији. Не желимо да верујемо да је Владика Јегарски Порфирије стао на страну супротну од оне коју је заузео Његова Светост патријарх Иринеј, зато с правом очекујемо реакцију РРА и враћање ТВ Канал 9 на програм кабловске телевизије ради шире гледаности њеног програма.

    У противном, уколико се не удовољи захтевима пољопривредника да се ТВ Канал 9 врати на програм кабловске телевизије, захтевамо да се СББ оператеру забрани рад, односно укине дозвола за рад.

    Председник

    Светозар Мургашки, с.р.
  • ciceron

    17.07.2011 10:10
    komentar
    Kao i sve u ovoj državi....vladavina jačega.Potpisali i dogovorili jedno a onda jača strana korak po korak radi po svome.Ništa čudno i ništa više od onoga na šta smo navikli.Reč sramota je za njih i takve slične nepoznata.Za sramotu zna neko ko može da pocrveni od griže savesti.Njihovo telo jednostavno ne prepoznaje pigment koji proizvodi crvenilo.Izlišno je o tome i pričati....
  • Novosađanka

    16.07.2011 11:27
    Mislim da je ovde promašena poenta cele priče!
    Nije pitanje da li Kanal 9 treba vratiti ili ne (lično mislim da treba jer mene kao i ostale novosađane interesuje šta se dešava u našem gradu a to neću čuti na Prvoj, Pink-u...)!
    Pitanje je da li će država zaštiti lokalne i regionalne televizije od kojih mesečno uzima MNOGO para (od lokalnih 2.000 evra, a od regionalnih oko 4.000 evra) od bahatosti kalovskih distributera?!
    Zašto bi ove televizije poslovale po zakonu, uredno plaćale dozvolu i ostale takse koje imaju prema raznim organizacijama za zaštitu ovih i onih prava, KAD NJIHOVA PRAVA NIKO NE ŠTITI?!
    Ne želim da prozivam nikoga - ali bih volela da mi neko objasni kako je država dozvolila da i dalje postoje piratske televizije (poput Duge) koje državi ništa ne plaćaju jer se emituju putem kablovske...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti

Vim Hof dolazi u Novi Sad

Vim Hof, poznat po svojoj metodi disanja i izlaganju hladnoći, posetiće Novi Sad 4. juna. Vim Hof je sarađivao i sa najboljim teniserom sveta Novakom Đokovićem.