Za stručni nadzor nad izgradnjom Fruškogorskog koridora 1,5 milijardi dinara

Koridori Srbije raspisali su tender za usluge stručnog nadzora nad izgradnjom Fruškogorskog koridora.
Za stručni nadzor nad izgradnjom Fruškogorskog koridora 1,5 milijardi dinara
Foto: 021.rs
Predmet javne nabavke su usluge stručnog nadzora za četiri deonice: Petlja Autoput E-75-Paragovo, Paragovo-početak Obilaznice Rume, Petlja Kać-Petrovaradin i početak Obilaznice Rume-Petlja Ruma.
 
Vrednost nabavke procenjena je na 1,5 milijardi dinara.
 
Prema tenderskoj dokumentaciji, usluga stručnog nadzora obuhvata kontrolu projekta, stručni nadzor nad izvođenjem radova, kontrolna ispitivanja kvaliteta radova, kontrolu i verifikaciju investiciono-tehničke dokumentacije i učešće u tehničkom pregledu objekta. 
 
Pružalac usluga je obavezan da obezbedi kadrovski kapacitet odgovarajućih kvalifikacija. Kako se navodi u tehničkim specifikacijama, neophodno je da ponuđač ima jednog zaposlenog inženjera, jednog šefa grupe za tunele, jednog šefa grupe za saobraćajnice i jednog šefa grupe za mostove i inženjerske konstrukcije. Svi oni moraju da imaju iskustvo nadzora na dva, odnosno tri projekta, kao i minimum deset godina iskustva u struci. 
 
Takođe, zahteva se da pružalac usluga ima i neključno osoblje, kao što su šef kontrolne laboratorije, koordinator za bezbednost, odgovorni projektant građevinskih konstrukcija i odgovorni projektant za tunele. 
 
Očekivano vreme realizacije je 66 meseci od dana zaključenja ugovora. 
 
Budući da je Fruškogorski koridor prepoznat kao projekat od posebnog značaja za Republiku Srbiju, ovaj postupak se smatra hitnim. 
 
Rok za podnošenje ponuda je 10. novembar. 
  • Koča

    06.10.2021 20:31
    13 miliona eura za gledanje :)
  • inženjer

    06.10.2021 15:08
    @ rinšpil apsurda
    Bravo za komentar!
    Ovi na vlasti guše skroz većinu inženjerskih zanimanja. Zorana je otela komoru, avav crta rutu puta, i tako dalje.
    Dobro je još po nekom elektro inženjeru koji je u IT sektoru tamo svakako je postoje licence.
    Možda nam ovu koje kakvi tehnološki pakovi reše sve probleme aktiviranjem AI, ML, izmisliće robote i eto 100% poslova obavljaće kompjuteri!
    Kome trebaju stručnjaci?
  • Mile rent-a mozak

    06.10.2021 14:55
    Divno, i nije loša cena za voajerisanje radova. A resorni ministar pao s Marsa, nema licencu ni da samostalno piša, a kamoli...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti

Da li će Novosađani slušati Beograd?

Po prvi put od 2016. godine deluje da je opozicija u Novom Sadu koliko-toliko na nogama. Nije sjajno, ali je rezultat koji bi prodrmao aktuelnu vlast bio na vidiku.