Utorak je siguran znak da ste preživeli ponedeljak: Šta dalje?

Preživeli smo ponedeljak, od sad sve ide na bolje.
Utorak je siguran znak da ste preživeli ponedeljak: Šta dalje?
Foto: 021.rs
Utorak stiže, najgore je prošlo. Još uvek nas muči teret prve polovine radne nedelje, ali kad prebrodimo ponedeljak, nekako je lakše. Mi smo tu da vas vodimo kroz ovaj utorak i dodatno vam olakšamo sletanje u sredu i put ka vikendu.
 
Vreme 
 
I sutra nas očekuje tipičan jesenji dan sa malo više sunca nego što je to bilo danas. Kiša je moguća oko 6, 7 ujutru kada će se temperature kretati između sedam i osam stepeni Celzijusa. 
 
Od osam sati očekuje se razvedravanje i stidljivo promaljanje sunca iza oblaka. Najvišu vrednost živa u termometru dostići će oko 15 časova kada je moguće 15 stepeni.
 
Do kraja dana ne očekuje se kiša. 
 
Republički hidrometeorološki zavod upozorava da srčani bolesnici i astmatičari mogu očekivati izvesne tegobe usled biometeorološke situacije. 
 
Meteoropatske reakcije moguće su u vidu reumatskih bolova, neraspoloženja i glavobolje.
 
Dobro je znati i...
 
I ovog dana neki Novosađani neće imati struje, ali na sreću, mali broj ljudi će biti pogođen ovim restrikcijama, a neće ni dugo trajati.
 
Stanari zgrade u Janka Čmelika 32 biće bez električne energije u periodu od 10 do 12 časova.
 
Podsećamo vas da zbog radova izbegavate Kisačku ulicu, ali važno je i da znate, ako je sudeći po prošlonedeljnim iskustvima, da vas gužve mogu očekivati u Partizanskoj, Rumenačkoj i Temerinskoj ulici, kao i u ostalim ulicama u ovom delu grada.
 
Gde ići?
 
Utorak nije poznat kao dan ispunjen dešavanjima, tako da vam preporučujemo da dan ispunite zabavnim aktivnostima. 
 
Ako se slojevito obučete, neće vam biti teško da prošetate i da iskoristite ovaj dan u kom, ako je verovati meteorolozima, nećemo videti mnogo kiše.
 
Još uvek je u toku Festival mentalnog zdravlja u okviru kog se u utorak održava tribina "Promocija vodiča za vanškolsko seksualno obrazovanje" u podne na Bulevaru despota Stefana 5. U 14 časova u istom prostoru održava se radionica "Seksualnost i seksualno nasilje nad ženama sa invaliditetom". U 17 časova u okviru istog festivala u Kulturnoj stanici Eđšeg otvara se izložba fotografija "Moj siguran prostor, priča u slikama". 
 
Ako ste raspoloženi za ćaskanje, od 19:30h možete učestvovati u neformalnom okupljanju ljubitelja jezika i druženja u Radio kafeu. Cilj ovog druženja je vežbanje i učenje jezika kroz upoznavanje drugih kultura. Naravno, reč je o, sada već tradicionalnom događaju "Language Club".
 
U Srpskom narodnom pozorištu od 20 časova na Kamernoj sceni možete gledati predstavu "Tri zime" u režiji Jasne Đuričić.
 
U isto vreme počinje i predstava "Voz" u Pozorištu mladih. Glavne uloge u ovoj upečatljivoj drami igraju Sergej Trifunović i Voja Brajović.
 
U Omladinskom centru CK13 traje ciklus filmova "Art bioskop", a u utorak u 21 čas prikazuje se film "Crvena pustinja" iz 1964. godine.
 
Ako ste propustili...
 
 
 
 

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti