Petak koji ni kiša ne može da upropasti

Dan koji smo svi čekali napokon je tu, a šta on donosi Novosađanima?
Petak koji ni kiša ne može da upropasti
Foto: 021.rs
Dočekali smo i ovaj kraj radne nedelje kada možemo malo da se opustimo, zavalimo u krevet ili zakažemo neki sastanak, koji smo odlagali zbog obaveza. 
 
Vreme
 
Nakon prethodnih prolećnih dana, sutra nas očekuje i malo kiše, ali ne brinite, temperature će i dalje biti prijatne.
 
U jutarnjim časovima će biti 12, 13 stepeni da bi u poslepodnevnim dostigla svoj maksimum od 17 stepeni Celzijusovih.
 
Povremeno se očekuje kiša sa grmljavinom.
 
Usled biometeoroloških prilika oprez se savetuje osobama sa respiratornim obolјenjima. Moguće su izvesne tegobe kod srčanih bolesnika, pa im se preporučuje smanjena fizička aktivnost. 
 
Od meteoropatskih reakcija mogu se javiti nervoza i smanjena radna sposobnost. Svim učesnicima u saobraćaju preporučuje se dodatni oprez.
 
Ono što bi trebalo da znate...
 
Čudno bi bilo da nema nekih radova koji će Novosađane ostaviti bez struje ili vode bar na nekoliko sati, pa će tako biti i ovog petka. 
 
Popovica, Paragovo i Čardak neće imati vode od 8 do 14 časova zbog radova Elektrodistribucije, a postoji mogućnost da će u toku radova, ukoliko za tim bude potrebe, blokade vodovodne mreže biti produžene i proširene.
 
Delovi Rumenke, Sremske Kamenice i Novog Sada u petak, 22. oktobra neće imati struje. Od 8 do 11 časova bez električne energije će biti Nemanovci i Pejićevi salaši. U Rumenki će bez struje od 9 do 13 časova biti Kisački put, Asfaltna baza, Agromin, Metalum, Betonska baza i Arm stil.
 
U Sremskoj Kamenici bez struje ostaje deo naselja oko ulice Ive Lole Ribara, deo Popovice oko Mošine vile, Čardak, deo naselja Paragovo od podvožnjaka do crkve, VP Paragovo, od 8:30 do 14 časova.
 
Gde ići?
 
Petak, kao i uvek, nudi "brdo" mogućnosti.
 
U 11 časova na Keju žrtava racije održava se Likovna kolonija i prodajna izložba. Na licu mesta možete da posmatrate proces nastajanja slika, kupite slike i donirate novac ljudima bez doma. Događaj traje do 18 časova.
 
U Kulturnoj stanici Svilara u 18 časova se prikazuje film "Igra sudbine" autorke Eve Hubiš, nakon čega će biti održan okrugli sto.
 
Predstava "Devojčica sa šibicama" igra se na sceni Pozorišta mladih od 19 časova.
 
U 20 časova počinje drugi dan muzičkog festivala Nomus. U Sinagogi možete slušati program "Migrantska muzika - kada muzika nema granica". Nastupa muzički ansambl iz Italije, a predvodi ih vokal Vinćenco Kapecuto.
 
Ukoliko planirate petak da provedete kod kuće, ne propustite muzičku emisiju naših novinara Presluškivanje, koja je ovog petka posvećena Đorđu Balaševiću. Emisija počinje u 20 časova, a možete je slušati OVDE.
 
Ako ste više za izlazak uz igranje, tu je žurka osamdesetih u Lazinom teletu, koja počinje u 21 čas.
 
U isto vreme u KC Labu nastupa Stray Dogg, a u hali 6 Novosadskog sajma održava se Dragi Bravo žurka.
 
U 22 i 30 u Gerili svira tribjut benda The Doors - Lost Paris Tapes.
 
Ukoliko ste propustili...
 
 
 
 
 
  • Persa

    22.10.2021 08:13
    svaka čast
    Sa radošću pročitam ovaj vaš pregled iako me servisne informacije ne zanimaju. I vreme i kulturni program pratim mimo toga. Ali vaši su naslovi aktraktivni, tekst duhovit, a ton vedar i po ružnom vremenu, pa ko ne bi čitao :) Dali ste dodatnu dimenziju inače taksativno nabacanim informacijama, koje retko ko voljno čita (samo ako je ostao bez struje, vode) i upakovali ih tako da i "srećnog dobitnika" mogu malo da oraspolože. Baš mi je milo da se to dešava na našem radiju, jer informacije su opšteg tipa, ali je način naški, onako, baš novosadski. Ne potpisujete autora, i reklo bi se da je to kutak za početnike - počinje se sa pijačnim barometrom i servisinim informacijama, jel? - cenim da je pred njim svetla novinarska budućnost, jer piše kao veliki. (Pravi novinar i od običnih, svima lako dostupnih informacija, može da napravi dobar tekst i zaintrigira čitaoca da se upusti u čitanje dalje od naslova...)

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti