Tmuran petak pred Novosađanima: Kako ga preživeti?

Još jedan oblačni i povremeno kišoviti petak je pred nama.
Tmuran petak pred Novosađanima: Kako ga preživeti?
Foto: 021.rs

Mi smo vam pripremili uputstvo za preživljavanje, ali i dobar provod.

Vreme

Temperature će biti tipično jesenje - najniža 7°, a najviša 9°.
 
Prvi pljusak, ako je verovati meteorolzima, očekuje nas već u devet časova, pa pripremite kabanice ili kišobrane.
 
Biće tu i nekog tmurnog primirja od nekoliko sati (između 11 i 14 časova), ali u 15 časova, taman kada mnogi odlaze sa posla i započinje vikend, ponovo će pljuštati - ako planirate da idete do kuće taksijem, preporučujemo vam da ga već danas pozovete i zakažete termin, jer svi znamo kakva je situacija sa taksi vozilima u Novom Sadu kada pada kiša.
 
Republički hidrometeorološki zavod kaže i da meteoropate čekaju izražene tegobe, poput nervoze, problema sa snom i glavoboljom - ako vam informacija da će biti kiše nije bila dovoljno obeshrabrujuća.
 
Dobro je znati i...
 
Napolju oblačno, a unutra mračno (jer neće biti struje) biće u Ulicama Pera Popadića 11-23, Teodora Mandića 21, 38-54, od 9:30 do 12:30 časova, Sime Matavulja 16-24, 17-23, od 8:30 do 12 časova, Teodora Pavlovića 6-24, od 11 do 13 časova i Polgar Andraša 4-14, od 9:30 do 11:30 časova.
 
Deo Ilirske ulice od Bulevara patrijarha Pavla do Ulice Jovana Popovića neće imati vodu od 8 do 15 časova. U "Vodovodu" kažu da postoji mogućnost da će u toku radova, ukoliko za tim bude potrebe, blokada vodovodne mreže biti produžena i proširena.
 
Smene klizanja u Ledenoj dvorani na Spensu biće izmenjene zbog turneja u hokeju, pa ako ste planirali ovako da provedete petak, treba da znate da to možete da učinite od 10:30 do 12h.
 
Gde ići?
 
U Digitalnom omladinskom centru od 16 časova možete pogledati izložbu "Kolektivno nesvesno" koja je jedinstveni spoj umetnosti i tehnologije, interaktivna i digitalna, pa će publika uz animacije i QR kodove, zajedno sa ambijentalnom muzikom, imati priliku da mnogo bolje doživi eskponate.
 
Izložba "Radost stvaranja" Boriške Ljubinković biće otvorena u prostorijama ULS-u, Trg republike 4 od 18 časova. Autorka iza sebe ima oko 400 dela, a slikarstvom je počela da se bavi pre sedam godina.
 
U Studentskom kulturnom centru "Fabrika" u 19 časova počinje svirka novosadske kantautorke Nađe i beogradskih bendova "Nemesis" i "Jenner"
 
Petak je i dan za knjižaru. Zajedničko čitanje, prvi u nizu događaja ovogodišnje Književne mašine, održava se u knjižari Bulevar Books. U čitanju će učestvovati: Andrea Popov Miletić, Dušan Vejnović, Sonja Jankov, Katarina Pantović, Aleksandar Tanurdžić, Anastasija Bijelić i Marko Jovetić. Događaj počinje u 19h.
 
Koncert "Mariji Trandafil u čast - Ars e Femmina" održava se u Kulturnoj stanici "Eđšeg" od 19:30. Na koncertu će se publici predstaviti uspešni mladi umetnici iz Evrope i Novog Sada, pijanista Mattias Antonio Glavinić iz Italije (11 godina), solo pevač Žiga Čopi iz Slovenije (18 godina) i violinista iz Novog Sada, Sergej Skeledžija (14 godina).
 
U Omladinskom centru CK13 sviraju Norman Beaker Trio i Koala Voice od 20 časova. Obavezne su kovid propusnice.
 
Na daskama Srpskog narodnog pozorišta od 20:30 možete gledati duodramu "Zvrk" u kojoj igraju Marko Janjić i Nenad Pećinar.
 
Lana Janjanin kvartet iz Zagreba i LJubljane sviraju džez, soul, RnB i druge žanrove u Srpskom narodnom pozorištu od 21:30.
 
Ukoliko ste propustili...
 
 
 
 
 
  • Ne

    26.11.2021 08:17
    Zaboraviti
    Danas je Crni Petak! Kako ga preziveti, a znati da su nam nedostupne mnoge stvari i da zelimo neki minimum minimuma za nas, nase i od nasih nase, a da to ne mozemo sebi da priustimo ni na maksimalnim snizenjima u svetu cuvenog dana! A tako nam dobro ide, je!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti