Direktor GSP: 125 vozača nam je na bolovanju, morali smo da redukujemo broj polazaka

Direktor Gradskog saobraćajnog preduzeća Ivan Radojičić kaže da je 125 vozača GSP u ovom trenutku na bolovanju.
Direktor GSP: 125 vozača nam je na bolovanju, morali smo da redukujemo broj polazaka
Foto: 021.rs

Radojičić reaguje nakon redukcije polazaka na gradskim linijama, koja je na snazi od jutros, a na koju je reagovala i opoziciona Narodna stranka.

Predsednik Gradskog odbora ove stranke Borislav Novaković ranije je poručio da je "sramotan potez" preduzeća da na dnevnom nivou otkaže pojedine polaske gradskih linija.

Posebno je zamerio to što je GSP uputio građane na sajt, umesto da navede koje linije imaju izmenu.
 
Njegovu reakciju u celini čitajte OVDE.
 
Direktor preduzeća je stava da je "krajnje nedopustivo i nekorektno, kako prema zaposlenima u preduzeću tako i prema građanima Novog Sada, da se trenutna teška situacija gradskog prevoznika, nastala zbog velikog broja bolovanja vozača usled pogoršane epidemiološke situacije, iskoristi za prikupljanje političkih poena i napad na gradsku vlast i gradonačelnika Miloša Vučevića preko gradskog prevoznika".
 
"U obraćanju Novakovića navedene su paušalne ocene među kojima je i da su pojedine linije otkazane. Te ocene ne odgovaraju pravom stanju u preduzeću i njima se želi uneti nemir među zaposlene i građane Novog Sada. Prava istina je da je u JGSP 'Novi Sad' u ovom momentu 125 vozača na bolovanju, te da je to jedini razlog zbog kojih je preduzeće moralo da redukuje polaske na gradskim linijama, a ne i da otkazuje linije. Kako je javnosti već poznato, kada je počela globalna kriza sa nedostatkom vozača, JGSP 'Novi Sad' nije čekao skrštenih ruku, već je preduzeto niz mera kako bi taj problem bio rešen. O tome govore i konkretne brojke – broj vozača 31. 12. 2017. godine bio je 606, dok ih na današnji dan ima 629", kaže Radojičić.
 
On navodi da je u poslednjih devet godina kupljeno 137 autobusa, a da je izgrađena i nova zgrada Tehničkog pregleda od 647 kvadrata. 
 
"U potpunosti je izvršena i zamena svih kioska na terminalu u Šafarikovoj ulici i na polaznim peronima na Međumesnoj autobuskoj stanici, a trenutno se radi na izgradnji natkrivenih, dolaznih perona na Stanici. Rekonstruisan je veliki broj postojećih i izgrađen značajan broj novih autobuskih stajališta. Uveden je novi, moderan sistem elektronskog plaćanja i informisanja NSmart, koji donosi značajne benefite putnicima i preduzeću i nije 'gledanje u pasulj', već je precizna aplikacija koja prikazuje dolazak autobusa na stajalište u realnom vremenu", navodi se u reakciji direktora GSP.
Poručio je i da se očekuje nabavka 10 niskopodnih i 12 metara dugih električnih autobusa sa stanicama za punjenje.
 
Na mišljenja Novakovića reagovao je i Gradski odbor Srpske napredne stranke, a ta reakcija nalazi se OVDE.

Komentari 108

  • Zarko

    30.01.2022 14:09
    Gsp
    Ta firma je propala,koga sve zaposljavaju,vozaci drski,bahati,cast izuzecima.Zaposlili neku neuroticnu frustriranu plavu zenu da vozi,sa istetoviranim obrvama koja se dere na putnike kao da su svi bez karte,ponasa se kao da joj tata kupio bus i to Mercedes’ eeeej…eto na sta su oni spali
  • strit

    30.01.2022 01:59
    ...a puta 4 vam je u Nemacku
  • Vozac

    29.01.2022 16:13
    Pa gospodine direktore, sramotno je to sto vam do sada polasci koji su po rasporedu nisu dolazili i to zaredom a deca po sat vremena stajala i cekala po nevremenu i zimi.
    Sram te bilo, daj plate ljudima pa bece bolovati od korone

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti