Sednica Komisije za planove o novosadskom GUP-u nastavlja se u utorak, promenjeno mesto održavanja

Prekinuta sednica Komisije za planove o Nacrtu Generalnog urbanističkog plana Novog Sada nastaviće se u utorak, 15. marta.
Sednica Komisije za planove o novosadskom GUP-u nastavlja se u utorak, promenjeno mesto održavanja
Foto: 021.rs

Promenjeno je i mesto održavanja sednice, pa je umesto amfiteatra Spensa odabrana Plava sala u Skupštini Novog Sada (Žarka Zrenjanina 2). 

Gradska uprava za urbanizam i građevinske poslove obaveštenje o nastavku sednice dala je u listu Dnevniku, a posebno saopštenje i poziv javnosti nisu upućeni.
 
Sednica Komisije za planove nastaviće se u utorak, u 9 časova.
Podsetimo, sednica o Nacrtu GUP-a počela je 7. marta, a prekinuta je posle tročasovne rasprave između građana i predstavnika Komisije i JP "Urbanizam". Prisutni građani su se bunili zbog odbijanja prigovora, a do prekida je došlo kada su članovi Omladinsko studentske akcije razvili transparent "GUP je GLUP" i aktivirali pirotehničko sredstvo. 
 
Dan kasnije su zbog ovog incidenta privedeni Srđan Đurić, Brajan Brković i Mladen Cvijetić, koji se terete za nasilničko ponašanje. Oni su pušteni da se brane sa slobode, ali im je određena zabrana prilaska direktoru "Urbanizma" Dušanu Miladinoviću, te zabrana prisustvovanja sednicama Komisije za planove o GUP-u.
 
Žustra rasprava o GUP-u traje od njegovog prezentovanja. Arhitekte, građani i aktivisti uputili su niz primedbi na nacrt ovog planskog dokumenta, zatraživši njegovu doradu.
 
Kritike su se u velikoj meri odnosile na povlađivanje investitorima, izgradnju "Novog Sada na vodi", proširivanje zona "opštegradskih centara", gradnju vijadukta nad Bulevarom Evrope zarad novog mosta u produžetku ove saobraćajnice, ali i na to da urbanistički plan nema jasnu viziju o razvoju grada. 
Građani su potpisivali primedbe na ovaj plan, te su građanske inicijative saopštile da je priloženo gotovo 15.000 prigovora. Gradonačelnik Miloš Vučević poručio je da nije bilo toliko primedbi. 
 
Urbanisti su sve ove prigovore grupisali u 168 pojedinačnih primedbi i do sada je razmatrano prvih 17, što je i dovelo do bure na sednici, jer su žalbe građana uglavnom odbijane. 
  • Bojan

    15.03.2022 10:31
    @@

    Je li, majke ti, jel vi stvarno ne znate šta će vam se desiti kad izgubite vlast?
  • @ekosremac

    14.03.2022 15:51
    Molim te da ne lupas, ako je moguce.
    Kao sto zensku osobu moze da pretresa samo zenska osoba, isto tako ni ti ne mozes da bilo koga fotografises ako ti nije dao za to saglasnost u pisanom obliku.
    I kako bi ti utvrdjivao ko je tu dosao, izasao sa posla, itd- postavio na dr. mreze i sprovodio hajku protiv svakog ko nije iz tvoje druzine?To ti je jos bar dva krivicna dela dodatno.
    Cirkus su ti komentari i saveti.
    Plus sto treba da zna svako od tvojih "lajkaca", da najveci deo tvog komentara je navodjenje na cinjenje prekrsaja ili krivicnih dela ( jedino ti je ispravno ovo za pretres zenskih lica ali ton u kom si to saopstio ti je panicarski- stvarno mislis da bi nakon toliko godina sprovodjenja te odredbe stvarno neki muski pripadnik obezbedjenja ili policije pretresao zenu- majketi, mislis da su svi tako glupi???)
  • Лиманац

    14.03.2022 14:18
    Седнице се враћају тамо где су се и иначе одржавале. Овога пута неће бити екстремних левичара да изводе своје насилничке перформансе.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti