INFOGRAFIKA: Svi na jednom mestu - ko su kandidati za poslanike iz Novog Sada?

Među kandidatima za poslanike 19 izbornih lista za narodne poslanike nalazi se više od 130 kandidata iz Novog Sada.
INFOGRAFIKA: Svi na jednom mestu - ko su kandidati za poslanike iz Novog Sada?
Foto: 021.rs

Najviše kandidata iz Novog Sada i okoline ima na listi koalicije NADA, čiji je glavni činilac Demokratska stranka Srbije. Na listi od 250 kandidata nalazi se čak 41 osoba koja ima prebivalište u Novom Sadu. 

Među kandidatima su i predsednik Gradskog odbora DSS-a Bojan Radojević, te dekan Pravnog fakulteta u Novom Sadu Branislav Ristivojević.

Najveći broj Novosađana na listi, nakon koalicije NADA, ima Srpska napredna stranka. O kandidatima ove liste iz Novog Sada pisali smo detaljno, a mogu se pomenuti stonoteniserka Borislava Perić Ranković, gradonačelnik Miloš Vučević, te "zvezda" u usponu Staša Stojanović.
 
Jedina lista koju predvodi osoba sa novosadskom adresom jeste "Ujedinjeni za pobedu Srbije", koju čine više stranaka i pokreta, među kojima su Stranka slobode i pravde, Narodna stranka, Demokratska stranka, Pokret slobodnih građana. Prva na listi je Marinika Tepić, a među kandidatima iz Novog Sada su još i Borko Stefanović, Borislav Novaković, Janko Veselinović, Danijela Grujić... I o ovoj opozicionoj listi smo pisali opširno u OVOM TEKSTU.
 
 
Dvanaest kandidata iz Novog Sada nalazi se na listi "Ivici Dačić - premijer Srbije", na kojoj se nalaze poznata lica - Dušan Bajatović, Veselin Bojat, Slobodan Cvetković, Aleksandra Đanković. Više o ovoj listi i kandidatima iz Novog Sada možete da pročitate OVDE.
 
Po deset kandidata iz Novog Sada nalazi se na listim Saveza vojvođanskih Mađara i Srpske stranke Zavetnici. Koalicija Zajedno za Vojvodinu ima pet kandidata iz Novog Sada, dok se na listi Otete bebe - Ana Pejić nalazi troje Novosađana.
U Patriotskom bloku, koji je predvođen pokretom Dveri, nalazi se četvoro kandidata iz Novog Sada, dok se na listi Suverenista nalazi njih petoro, među kojima su Aleksandar Bujić i Relja Aleksić, koji su bili aktivni kao odbornici u lokalnom parlamentu.
 
Svoje mesto Novosađani su našli i na listama "Boris Tadić - Ajmo ljudi", te koalicije "Moramo". Ipak, na ovim listama nalazi se po samo jedna osoba iz Novog Sada. Kandidat iz Novog Sada u "Ajmo ljudi" je Filip Martin, dok je u "Moramo" to Jelena Kalajdžić.
 
Sadržaj podržala organizacija The European Endowment for Democracy (EED).
  • NS

    30.03.2022 15:18
    transparent
    Nije ispravno "vojvođanski" - "De si komšija (sa sve apostrofom)! Treba "Di si, komšija? (naravno sa apostofom)!
  • @MIrko

    29.03.2022 21:21
    Nada
    To iz Novog Sada na listi je od zla oca i gore majke. Sve što je u tom DSS-u vredelo je odavno otišlo rasterali Lješnjak pa Borko dovršio. Dr Ristivojević nikad nije bio čitav i dan danas se ponaša infantilno na fakultetu a dr Radojević je iz Kruševca i nema veze sa NS....
  • ns

    29.03.2022 18:13
    de ćeš novosadskije od Maje Mrnuštik

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti