Vučinić za 021.rs o dojavama bombi: Provera škola u toku, postoji mogućnost poslepodnevne nastave

U nekoliko škola u Novom Sadu obavljena je provera i utvrđeno je da su dojave bombi bile lažne.
Vučinić za 021.rs o dojavama bombi: Provera škola u toku, postoji mogućnost poslepodnevne nastave
Foto: 021.rs

Članica Gradskog veća zadužena za obrazovanje Dina Vučinić za 021.rs kaže da je pregledana osnovna škola u Sremskim Karlovcima, a da su kontradiverzione jedinice Ministarstva unutrašnjih poslova trenutno u OŠ "Nikola Tesla" i u OŠ "Svetozar Toza Marković".

"U dogovoru sa ministarstvom, mi danas nemamo nastavu u školama. Međutim, kada prođe pregled kontradiverzione jedinice i pripadnika Ministarstva unutrašnjih poslova, nastava može otpočeti. Tako da, po uputstvima ministarstva, mi ćemo u nekim školama možda imati nastavu u popodnevnoj smeni", navodi Vučinić.

Kaže da će "dosta škola" biti pregledano do druge smene.
 
"Ne možemo da kažemo koji će to tačan broj biti. Roditelji su jutros obavešteni. Bio je dogovor da će se današnji dan raditi onlajn, ukoliko ne bude omogućena nastava, te da će biti dato obaveštenje što se tiče ponedeljka. Međutim, pripadnici MUP-a su brzo izašli na teren, pa je moguća i popodnevna nastava", objašnjava članica Gradskog veća.
 
Vučinić za 021.rs navodi da su se pripremili na ovo zbog prethodnih dojava u beogradskim školama, ali i drugim ustanovama. Kako kaže, direktorima škola na području Novog Sada još ranije su data uputstva o postupanju u slučaju dojava, po uzoru na iskustvo beogradskih škola koje su prethodnih dana dobijale slične mejlove. 
Preteći mejlovi stigli su na adrese svih osnovnih škola na teritoriji Školske uprave Novi Sad, što obuhvata Južnobački i Sremski okrug. Osim u Vojvodini i u nekim školama u Pirotu, Nišu, Babušnici, Vlasotincu, Lebanu i Kuršumliji, navodi se u saopštenju. U cilju bezbednosti učenika škole su obavestile MUP o pretnji i ekipe MUP-a su na terenu.
 
Ovo nije prva dojava o bombama u obrazovnim ustanovama. Početkom nedelje, u ponedeljak, 16. maja, od ukupno 258 osnovnih i srednjih škola u Beogradu u prepodnevnim i popodnenvim časovima, elektronskom poštom upućene su pretnje o postavljenoj eksplozivnoj napravi stigle su na adrese na ukupno 173 škola.
 
Ministar prosvete Branko Ružić rekao je da će se zbog dojava o bombama u školama model nastave prilagođavati i da će tamo gde je situacija bezbedna deca pohađati nastavu neposredno, a da će u školama koje nisu pregledane roditelji biti obaveštavani da će se nastava odvijati na daljinu. Podsetimo, prethodnih dana stiglo je stotine lažnih dojava u bombi u školama i drugim institucijama u više gradova.
  • Evo

    20.05.2022 14:01
    Je
    Kada ona kaže da je sve ok možemo mirno da spavamo. Takvi nam brinu o prosveti!!!
  • H

    20.05.2022 13:59
    Imam utisak
    Da će ovo potrajati do raspusta. Barem sa školama.
    Ali sve ovo postaje jako ozbiljno bićemo paralisani.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti