FOTO, VIDEO: Novosadski maturanti plesali na Trgu slobode, zaigrali kolo

Novosadski maturanti plesali su danas tačno u podne na Trgu slobode u Novom Sadu.
FOTO, VIDEO: Novosadski maturanti plesali na Trgu slobode, zaigrali kolo
Foto: 021.rs

Maturanti su plesali uz zvuke operete "Slepi miš" Johana Štrausa, u okviru manifestacije "Ples sa Evropom - Maturska parada".

Ples su završili užičkim kolom. 

Aktivisti Udruženja protiv dijabetesa Novog Sada su prilikom plesa delili postere sa natpisom "Stop dijabetes - Novi Sad".

Manifestaciju organizuje plesni klub "Bolero" uz podršku Grada Novog Sada i Društva za borbu protiv šećerne bolesti grada Novog Sada. Koordinatorka manifestacije Drinka Kecman objasnila je da svi maturanti plešu istu koreografiju, uz muziku Johana Štrausa "Slepi miš", a muzika se emituje preko satelitskog radija i svi evropski gradovi plešu u isto vreme tačno u podne.
 

Manifestacija pod nazivom "European Quadrille Dance Festival" ili Maturantski ples, u Srbiji je počela da se održava 2005. godine, a prvi grad koji se pridružio ovom projektu Plesnog Saveza Slovenije bio je grad Kraljevo, najvećom zaslugom njihovog bratskog grada Maribora. Posle Kraljeva priključio se i Niš, Jagodina, Zrenjanin, Beograd, Novi Sad, Pančevo i drugi gradovi i opštine.

  • Botovi glume

    21.05.2022 13:34
    maturante
    u komentarima hahaha
  • maturantkinja

    20.05.2022 23:33
    @Voldi nećemo da bežimo iz države
  • Vesela

    20.05.2022 18:26
    Divni su slatki veseli nasmejani ,šta tu ima kome da smeta ,da li igraju ovo ili ono pa nek igraju i treba ,samo tako veselo nasmejano to je mladost ,namćori neka se sklone i uklone,pustite mladost da širi svoja krila.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti